La ministra Pilar Alegría visita el Centre d'Alt Rendiment de Madrid

Pilar Alegria ha destacat “l'esforç en el dia a dia” dels esportistes i els ha mostrat el seu “més sincer suport”
  • Al costat del president del Consell Superior d'Esports, Víctor Francs, la ministra d'Educació, Formació Professional i Esports ha recorregut les àrees d'entrenament de gimnàstica rítmica i artística, natació i breaking

  • Pilar Alegria ha destacat “l'esforç en el dia a dia” dels esportistes i els ha mostrat el seu “més sincer suport”

 

Madrid, 30 de novembre de 2023.- La ministra d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegria, ha visitat esta mañana les instal·lacions del Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Madrid. Es tracta d'una primera presa de contacte amb l'esport d'alt nivell des que va assumir la cartera d'Esports la passada setmana, que li ha permès conèixer tant les instal·lacions del CAR de Madrid com a esportistes que entrenen diàriament al centre.

Acompanyada pel president del Consell Superior d'Esports, Víctor Francs, la ministra ha recorregut les àrees d'entrenament de disciplines com a natació, lluita, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística i breaking, podent observar de primera mà alguns dels seus entrenaments i exercicis.

Ray Zapata i Ana Pérez, membres dels equips masculí i femení de gimnàstica artística; Juan de la Torre “XAK” i Ana Ortega “Fúria”, de l'equip nacional de breaking; i el conjunt sènior de gimnàstica rítmica -classificat per a París 2024- han estat alguns dels esportistes amb els quals Pilar Alegria ha compartit alguns minuts.

 

 

La ministra ha destacat el seu “esforç en el dia a dia” i “les renúncies en les vides personals” que fan per poder dedicar-se “en cos i ànima a la seva passió”, i els ha mostrat la seva “més sincer suport”, tant en la carrera cap a París 2024 com en la resta de les competicions nacionals i internacionals. 

En aquesta primera visita al CAR de Madrid, Alegria també s'ha interessat per la inversió econòmica destinada al centre i a cadascuna de les modalitats esportives, xifres que li ha anat detallant el sotsdirector general d'Alta Competició del CSD, Aitor Canibe, durant el recorregut.

Entre elles, destaca la partida de 30 milions d'euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència destinada a la modernització dels tres CAR estatals (Madrid, Sierra Nevada i León) i a la creació del futur Centre d'Excel·lència Esportiva al centre madrileny; i els 48 milions d'euros destinats als programes Team Espanya Elite de preparació olímpica i paralímpica i d'interès estratègic.

 

 

Més fotografies en Flickr