El programa PROAD del CSD e IMMUNE Technology Institute impulsan la formación de deportistas en materia de nuevas tecnologías

  • El acord permetrà que nostres i nostres esportistes d'Alto Nivel i Alto Rendimiento cursin estudis sobre ciberseguretat, data science i intel·ligència artificial amb l'objectiu de millorar la seva formació amb vista a la seva inserció laboral

 

Madrid, 16 de març de 2022. El Programa d'Atenció a l'Esportista d'Alt Nivell (PROAD) del Consell Superior d'Esports (CSD) i l'entitat generadora de talent en el sector tecnològic IMMUNE han subscrit un convenio de col·laboració per a l'impuls de la formació en noves tecnologies dels i les esportistes espanyoles amb l'objectiu d'afavorir la seva inserció soci-laboral.

Gràcies a aquest acord, els esportistes d'Alt Nivell (DONEN) i alt Rendiment (DONAR) podran beneficiar-se d'importants descomptes en la realització de cursos de formació oferts per aquesta entitat, en concret en estudis relacionats amb ciberseguretat, data science i intel·ligència artificial.

La col·laboració entre el PROAD i IMMUNE permetrà una sèrie de condicions especials en para esportistes que inclouen dues beques al 100% i un descompte d'un 50% en la matriculació dels següents màsters i graus oferts per aquesta entitat formativa: Grau en Enginyeria de desenvolupament de Programari (Computer Entrepreneurship Bachelor); Máster Executive en Data Science; Máster Executive en Ciberseguretat; Máster Online en Data Sciencie; Máster Online en Ciberseguretat; Bootcamp en Desenvolupament Web; Bootcamp en Disseny UX/UI; Bootcamp en Data Analytics; Youth Programs.

En la presentació d'aquest acord i davant un grup d'esportistes interessats en aquest tipus de formació, el secretari d'Estat per a l'Esport, José Manuel Franco, ha destacat la importància d'iniciatives com aquesta que “afermen la fortalesa del binomi deporti i tecnologia i emfatitzen el desenvolupament formatiu dels nostres i nostres esportistes”.

“La transformació digital del sector esportiu està contemplada dins dels Fons de Recuperació Transformació i Resiliència. España ha estat l'únic país de la UE que ha incorporat a l'esport com a element tractor de la nostra economia per nodrir-se de fons de recuperació”, ha recordat.

Para José Manuel Franco, “des del CSD concebem la carrera d'aquests esportistes com una carrera dual en la qual la formació es rebel·la com un element garantista per a la seva futura integració sociolaboral. Amb aquesta vocació de futur, hem decidit enfortir el PROAD des d'un àrea fonamental, la tecnologia. Per això vull agrair a IMMUNE la seva àmplia oferta formativa i l'acompanyament dels nostres esportistes en la tan necessària formació digital.”

“La revolució tecnològica ha arribat a l'esport i què millor que poder explicar en aquesta etapa amb el talent amb la dedicació i l'exemplaritat dels nostres i nostres esportistes”, ha conclòs.

Per la seva banda, el director general d'IMMUNE, Ignacio Castillo, ha recordat la “grandíssima necessitat de professionals STEM”, que ha situat en “prop d'un milió i mitjà de llocs de treball en tecnologia” en els propers anys. Una situació que contrasta amb la pèrdua de “un 40% d'alumnes durant els últims anys, amb un nivell d'abandó pròxim al 45%”.

"IMMUNE Institute neix amb la vocació de reconduir aquest gap que existeix al mercat laboral i el sector educatiu, a través d'una oferta que és, en la nostra opinió, la més extensa que existeix al país. Això comprèn no només formació curricular sinó també la formació transversal al llarg de la vida de l'esportista", ha puntualitzat.

IMMUNE se suma així a la xarxa d'entitats col·laboradores del PROAD que ofereix unes condicions avantatjoses als DONEN amb vista al desenvolupament de la seva carrera dual i el seu itinerari formatiu amb vista a una futura integració soci-laboral.

Compromís per l'atenció integral a l'esportista

A l'acord subscrit avui se sumaran pròximament noves iniciatives formatives per a esportistes en el marc del programa PROAD amb diverses entitats i projectes. Totes aquestes actuacions reflecteixen el decidit compromís del CSD per promocionar el PROAD en el marc d'una política de suport i atenció integral personalitzada als nostres i nostres esportistes durant la seva carrera esportiva perquè aquesta culmini en una reeixida integració al mercat de treball.