José Manuel Franco: “España seguirà sent un exemple de diversitat, d'acolliment i d'integració al món de l'esport”.

Presentación en el CSD dels Jocs Inclusius

La Fundació Sanitas, al costat del CSD, al COE i al CPE, impulsa els primers Jocs Inclusius de la història que comptaran amb proves de les disciplines de triatló, bàdminton, judo, taekwondo, natació, atletisme, bàsquet en cadira de rodes, rugbi i tennis de taula

Deportistas com Sara Andrés, Fernando Carro, Kim López, Felipe Reyes o Mireia Belmonte seran alguns dels participants en aquest esdeveniment en el qual persones amb i sense discapacitat competiran per primera vegada junts i segons reglaments inclusius

Els Jocs Inclusius se celebraran el proper 7 d'octubre al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Madrid del Consell Superior d'Esports

Madrid, 22 de setembre de 2021.- El Consell Superior d'Esports (CSD) ha acollit avui la presentació dels primers Jocs Inclusius, un esdeveniment esportiu impulsat per la Fundació Sanitas, al costat del CSD, el Comitè Paralímpic Español (CPE) i el Comitè Olímpic Español (COE), que congregarà a esportistes olímpics i paralímpics baix reglaments inclusius.

Per al president del CSD, José Manuel Franco, “aquests Jocs van a demostrar-nos que la inclusió és possible”. Després de mostrar el seu agraïment a la Fundació Sanitas per la seva dècada de treball en la promoció de l'esport inclusiu en España, el secretari d'Estat ha recordat que el CSD comptarà amb una partida pressupostària concreta per a aquest esport inclosa en el Pla Social dins dels 300 milions d'euros dels Fons de Recuperació, Transformació i Resiliència dedicats a l'impuls de l'esport espanyol.

A més, Franco ha afegit que l'Avantprojecte de Llei de l'Esport en tramitació “mostra l'aposta del Govern per la integració en l'esport”. “Aquestes inversions i mesures garantiran que Espanya seguirà sent un exemple de diversitat, d'acolliment i d'integració al món de l'esport. Sabem que aquests Jocs seran els primers de molts. I que ens serviran d'exemple i d'inspiració per portar la inclusió a tots els ordres de la vida”, ha assegurat.

El CSD, com a mostra del seu compromís per l'esport de persones amb discapacitat, ha cofinançat, per primera vegada, els premis obtinguts pels esportistes paralímpics en els passats Jocs Paralímpics de Tòquio. A més, els pressupostos de l'organisme per al present any han contemplat un increment d'un 375% dels fons destinats a l'esport paralímpic espanyol.

Aquest esforç inversor s'ha completat amb l'aprovació d'un Pla Social d'Igualtat i Inclusió dotat amb 77,8 milions d'euros per als propers 3 anys, emmarcat en els Fons de Recuperació, Transformació i Resiliència dedicats a l'impuls de l'esport.

Per la seva banda, el conseller delegat de Sanitas i CEO de Bupa per a Europa i Amèrica Llatina, Iñaki Peralta, ha manifestat que “en Sanitas creiem fermament que l'esport serà inclusiu o no serà. Des de fa més de deu anys Fundació Sanitas treballa per aconseguir difondre la inclusió. Per això, que aquests Jocs Inclusius se celebrin amb els esportistes d'elite del nostre país és una meta important i tanca l'any olímpic després dels Jocs Olímpic i Paralímpics amb un missatge d'inclusió”.

“Vull ressaltar que sempre hem comptat amb el suport de les federacions, així com del Consell Superior d'Esports, Comitè Olímpic Español i Comitè Paralímpic Español, que ens han acompanyat en aquest camí”, ha explicat Iñaki Peralta.

También han intervingut el president del COE, Alejandro Blanco, i el seu homòleg del CPE, Miguel Carballeda. Blanco ha ressaltat que “avui vam mostrar a la societat que l'esport és un punt d'encontre. Tots som conscients que som diferents, perquè tots som únics. Les diferències ens enriqueixen i el respecte a nosaltres mateixos i el respecte als altres és el valor que ens uneix. No importa el diferents que som cadascun de nosaltres, l'important és la màgia que ens manté units. Carballeda, per la seva banda, ha volgut donar les “gràcies a Sanitas per tenir somnis tan importants i tan atrevits i permetre'ns a nosaltres i als nostres esportistes somiar al costat d'ells. Que Sanitas hagi unit a olímpics i paralímpic és un missatge de superació i de capacitat de superació. És un missatge que ens ve bé a tota la societat per seguir millorant el nostre món”.

Nou esports amb reglaments inclusius

En l'acte de presentació dels Jocs Inclusius s'han donat a conèixer les disciplines que formaran part del programa: triatló, bàdminton, judo, taekwondo, natació, atletisme, bàsquet en cadira de rodes, rugbi i tennis de taula.

Nou esports que comptaran amb alguns dels esportistes olímpics i paralímpics amb major palmarès del nostre país. Entre ells, els olímpics i paralímpics Sara Andrés (atletisme) i Fernando Carro (atletisme), Kim López (llançament peso), Mireia Belmonte (natació) i Sergio Ibáñez (judo), que han participat en els últims Jocs de Tòquio.

Els Jocs Inclusius se celebraran el proper 7 d'octubre al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Madrid del CSD. Els esportistes competiran mitjançant reglaments adaptats que han estat avalats per la Càtedra Fundació Sanitas d'Estudis sobre Deporte Inclusivo, en col·laboració amb les diferents federacions esportives.

Toda la jornada podrà seguir-se en directe a través dels canals de televisió TVE - Teledeporte i L'Altra de Telemadrid, a més de via streaming en MarcaTV i a la web: https://juegosinclusivos.sanitas.es/