El CSD llança l'estratègia 'Iguals en l'Esport' per a empoderar a la dona esportista, al col·lectiu LGTBI i als esportistes amb discapacitat

El CSD desarrollará la estrategia “Iguales en el Deporte”, para impulsar la igualdad, visibilizar la diversidad y eliminar la discriminación

‘Iguales en el Deporte’ engloba una doble vía de actuación que abarca tanto acciones centradas en el desarrollo de políticas públicas como de concienciación, con actos conmemorativos, jornadas de debate y exposiciones

 

La primera d'elles tindrà lloc este dijous amb motiu del Dia Internacional Contra la LGTBIfobia en l'Esport, que es commemora dissabte que ve 19 de febrer

 

“La política d'igualtat és un pilar fonamental d'este Consell i la nostra màxima obstinació està a combatre qualsevol tipus de discriminació”, assegura el president, José Manuel Franco

 

 

Madrid, 14 de febrer de 2022. El Consell Superior d'Esports (CSD) va a desenvolupar al llarg dels pròxims mesos l'estratègia “Iguals en l'Esport”, amb l'objectiu d'impulsar la igualtat, visibilitzar la diversitat i acabar amb la discriminació de les dones, el col·lectiu LGTBI i les persones amb discapacitat en l'àmbit esportiu.

El secretari d'Estat per a l'Esport, José Manuel Franco, ressalta el ferm compromís del CSD en este sentit: “la política d'igualtat és un pilar fonamental d'este Consell i la nostra màxima obstinació està a combatre qualsevol tipus de discriminació en l'esport”, assegura.

“Las instituciones y sus representantes somos responsables de trasladar a la sociedad valores que nos hagan mejores y ese es el principal objetivo de esta estrategia. El deporte tiene que ser un espacio de igualdad que sirva de espejo para toda la ciudadanía y como tal lo vamos a defender”, añade.

 

Desenvolupament de l'estratègia “Iguals en l'Esport”

Esta estratègia engloba una doble via d'actuació que abasta tant accions centrades en el desenvolupament de polítiques públiques com de conscienciació. Pel que es referix a l'àmbit polític, ja s'han pres decisions d'especial rellevància per a la consecució de la igualtat. Així, s'ha destinat una partida específica de prop de 32 milions d'euros en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2022 per al Pla Social de l'Esport que arreplega el desenvolupament de polítiques esportives d'inclusió i igualtat. Esta quantitat, procedent dels fons de recuperació i emmarcada dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, augmentarà fins als 77,9 milions al llarg de tota la legislatura.

A més, durant enguany es va a posar en marxa l'Observatori de la Igualtat en l'Esport, un òrgan especialitzat en esta matèria que s'encarregarà de vetlar per les bones pràctiques en matèria d'igualtat i de no discriminació en l'àmbit esportiu.

 

Actos i jornades

Pel que es referix a les actuacions de conscienciació, el punt de partida tindrà lloc este dijous durant un acte de reivindicació amb motiu del Dia Internacional Contra la LGTBIfobia en l'Esport, que es commemora el dissabte 19 de febrer. En ell participaran esportistes com Eva Moral, Marc Tur, Eli Pinedo, Lola Romero i Damián Quintero els qui, juntament amb el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, i el president del CSD, José Manuel Franco, llegiran un text sobre la importància de la no discriminació per qüestions vinculades a l'orientació i identitat sexual de les persones. Esta acció tindrà la seua continuïtat en el temps el 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGTBI.

Asimismo, con motivo del 8 de marzo -Día Internacional de la Mujer-, el Consejo organizará unas jornadas centradas en analizar y debatir sobre la presencia de la mujer en diferentes ámbitos deportivos: los medios de comunicación, los órganos de dirección y la propia competición. A lo largo de las mismas se celebrarán cinco mesas redondas con la participación de periodistas, dirigentes en el sector deportivo y deportistas.

Estos encontres començaran el 4 de març en el marc del que serà la “Semana de la Mujer en l'Esport”, en la qual a més es realitzarà una exposició fotogràfica baix el títol: “Iguals en l'Esport”. La mostra s'instal·larà en l'exterior de l'edifici del Consell Superior d'Esports, situat en el carrer Martín Fierro, 5.

Por último, en diciembre, mes en que se celebra el Día Internacional de las Personas con Discapacidad, se realizarán actuaciones destinadas a poner en valor el deporte inclusivo y a las personas que lo practican, con un programa similar a los anteriores.