José Manuel Franco: “España seguirà sent un exemple de diversitat, d'acolliment i d'integració en el món de l'esport”.

Presentación en el CSD dels Jocs Inclusius

La Fundació Sanitas, al costat del CSD, al COE i al CPE, impulsa els primers Jocs Inclusius de la història que comptaran amb proves de les disciplines de triatló, bàdminton, judo, taekwondo, natació, atletisme, bàsquet en cadira de rodes, rugbi i tenis de taula

Deportistas com Sara Andrés, Fernando Carro, Kim López, Felipe Reyes o Mireia Belmonte seran alguns dels participants en este esdeveniment en el qual persones amb i sense discapacitat competiran per primera vegada junts i segons reglaments inclusius

Els Jocs Inclusius se celebraran el pròxim 7 d'octubre en el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Madrid del Consell Superior d'Esports

Madrid, 22 de setembre de 2021.- El Consell Superior d'Esports (CSD) ha acollit hui la presentació dels primers Jocs Inclusius, un esdeveniment esportiu impulsat per la Fundació Sanitas, al costat del CSD, el Comité Paralímpic Español (CPE) i el Comité Olímpic Español (COE), que congregarà a esportistes olímpics i paralímpics baix reglaments inclusius.

Per al president del CSD, José Manuel Franco, “estos Jocs van a demostrar-nos que la inclusió és possible”. Després de mostrar el seu agraïment a la Fundació Sanitas per la seua dècada de treball en la promoció de l'esport inclusiu a Espanya, el secretari d'Estat ha recordat que el CSD comptarà amb una partida pressupostària concreta per a este esport inclosa en el Pla Social dins dels 300 milions d'euros dels Fons de Recuperació, Transformació i Resiliència dedicats a l'impuls de l'esport espanyol.

Además, Franco ha añadido que el Anteproyecto de Ley del Deporte en tramitación “muestra la apuesta del Gobierno por la integración en el deporte”. “Estas inversiones y medidas garantizarán que España seguirá siendo un ejemplo de diversidad, de acogida y de integración en el mundo del deporte. Sabemos que estos Juegos serán los primeros de muchos. Y que nos servirán de ejemplo y de inspiración para llevar la inclusión a todos los órdenes de la vida”, ha asegurado.

El CSD, com a mostra del seu compromís per l'esport de persones amb discapacitat, ha cofinançat, per primera vegada, els premis obtinguts pels esportistes paralímpics en els passats Jocs Paralímpics de Tòquio. A més, els pressupostos de l'organisme per al present any han contemplat un increment d'un 375% dels fons destinats a l'esport paralímpic espanyol.

Este esforç inversor s'ha completat amb l'aprovació d'un Pla Social d'Igualtat i Inclusió dotat amb 77,8 milions d'euros per als pròxims 3 anys, emmarcat en els Fons de Recuperació, Transformació i Resiliència dedicats a l'impuls de l'esport.

Per la seua part, el conseller delegat de Sanitas i CEO de Bupa per a Europa i Amèrica Llatina, Iñaki Peralta, ha manifestat que “en Sanitas creiem fermament que l'esport serà inclusiu o no serà. Des de fa més de deu anys Fundació Sanitas treballa per a aconseguir difondre la inclusió. Per açò, que estos Jocs Inclusius se celebren amb els esportistes d'elit del nostre país és una meta important i tanca l'any olímpic després dels Jocs Olímpic i Paralímpics amb un missatge d'inclusió”.

“Vull ressaltar que sempre hem comptat amb el suport de les federacions, així com del Consell Superior d'Esports, Comité Olímpic Español i Comité Paralímpic Español, que ens han acompanyat en este camí”, ha explicat Iñaki Peralta.

También han intervenut el president del COE, Alejandro Blanco, i el seu homòleg del CPE, Miguel Carballeda. Blanco ha ressaltat que “hui vam mostrar a la societat que l'esport és un punt d'encontre. Tots som conscients que som diferents, perquè tots som únics. Les diferències ens enriquixen i el respecte a nosaltres mateixos i el respecte als altres és el valor que ens unix. No importa el diferents que som cadascun de nosaltres, l'important és la màgia que ens manté units. Carballeda, per la seua part, ha volgut donar les “gràcies a Sanitas per tindre somnis tan importants i tan atrevits i permetre'ns a nosaltres i als nostres esportistes somiar al costat d'ells. Que Sanitas haja unit a olímpics i paralímpic és un missatge de superació i de capacitat de superació. És un missatge que ens vé bé a tota la societat per a seguir millorant el nostre món”.

Nou esports amb reglaments inclusius

En l'acte de presentació dels Jocs Inclusius s'han donat a conéixer les disciplines que formaran part del programa: triatló, bàdminton, judo, taekwondo, natació, atletisme, bàsquet en cadira de rodes, rugbi i tenis de taula.

Nou esports que comptaran amb alguns dels esportistes olímpics i paralímpics amb major palmarés del nostre país. Entre ells, els olímpics i paralímpics Sara Andrés (atletisme) i Fernando Carro (atletisme), Kim López (llançament pese), Mireia Belmonte (natació) i Sergio Ibáñez (judo), que han participat en els últims Jocs de Tòquio.

Els Jocs Inclusius se celebraran el pròxim 7 d'octubre en el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Madrid del CSD. Els esportistes competiran mitjançant reglaments adaptats que han sigut avalats per la Càtedra Fundació Sanitas d'Estudis sobre Deporte Inclusivo, en col·laboració amb les diferents federacions esportives.

Toda la jornada podrà seguir-se en directe a través dels canals de televisió TVE - Teledeporte i L'Altra de Telemadrid, a més de via streaming en MarcaTV i en la web: https://juegosinclusivos.sanitas.es/