El CSD i Espanya Global creen un grup de treball per impulsar la projecció exterior de l'esport espanyol i el seu valor estratègic

Amb la participació del COE, el CPE, la RFEF, LaLiga, ADESP (Oficina Global Sports Spain) i World Football Summit

Madrid, 16 d'abril de 2019. El Consell Superior d'Esports (CSD) i la Secretaria d'Estat de l'Espanya Global han creat un grup de treball estable per impulsar la projecció exterior de l'esport espanyol que comptarà amb representants, entre uns altres, del Comitè Olímpic Español (COE), del Comitè Paralímpic Español (CPE), de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), de LaLiga, del World Football Summit i de l'Associació de l'Esport Español (ADESP).

La labor d'aquest grup se centrarà en el desenvolupament d'una plataforma comuna que promocioni el model de l'esport espanyol a nivell internacional i dissenyi una estratègia conjunta dirigida a posar en valor el nostre esport com a factor econòmic i social de gran rellevància. A més, establirà els mecanismes de detecció i defensa de les amenaces externes en matèria de reputació del nostre esport.

Entre altres iniciatives, està prevista l'elaboració d'una Guia per a la Diplomàcia Esportiva Espanyola dirigida a les ambaixades espanyoles que definirà unes pautes d'actuació en matèria de promoció i projecció de l'esport.

Així mateix, l'estratègia conjunta pretén impulsar els programes de formació i cooperació internacional del CSD amb el suport de les federacions esportives per a la presència de grups d'entrenament, competició i tecnificació internacionals a Espanya.

Aquest grup de treball mantindrà reunions de forma bimensual. En la seva propera reunió, Espanya Global ha anunciat la presentació d'un estudi sobre el model espanyol de diplomàcia pública.