Franco rep a la Selecció espanyola de Bàsquet per a Sords abans de la seva participació en el Campionat d'Europa

Rumbo a Itàlia

El president del CSD ha traslladat el seu ànim als jugadors hores abans de viatjar a Pesqués (Itàlia) i s'ha mostrat convençut que després dels seus èxits previs en l'Europeu sub-20 i el Mundial sub-21 “brillaran també a nivell absolut”

Per la seva banda, els integrants de la Selecció han dut a terme una breu mostra del seu joc i el president de la Federació Espanyola d'Esport per a Sords, Antonio Jesús de la Rosa, ha lliurat a Franco una samarreta signada per tot l'equip

Madrid, 11 d'octubre de 2021.- El president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Franco, ha rebut esta mañana a la seu del CSD a la Selecció masculina de Bàsquet per a Sords, hores abans de viatjar a Itàlia per participar en el Campionat d'Europa (European Deaf Basketball Championships), que tindrà lloc entre el 15 i el 23 d'octubre a la ciutat de Pesqués.

“Coneixent la vostra trajectòria, sé que aspireu al màxim. Molts de vosaltres heu estat campions d'Europa en categoria sub-20 en 2017 i medallistes de bronze en el Mundial sub-21 de 2018. Estic convençut que brillareu també a nivell absolut”, ha expressat Franco després d'una breu exhibició dels jugadors. El president del CSD els ha desitjat “sort i encert i, per sobre de tot, que gaudiu, ja que passi el que passi sou el nostre orgull”.

Junto a els jugadors –seleccionats oficialment després de la concentració en el CAR de Sant Cugat de setembre- i el staff tècnic, ha estat el president de la Federació Espanyola d'Esport per a Sords (FEDS), Antonio Jesús de la Rosa. A més de destacar l'alt nivell de la Selecció i les seves altes expectatives en Pesqués, ha lliurat a Franco una samarreta de la selecció signada pels membres de l'equip. Per la seva banda, el capità, Beñat Larrañaga, i l'entrenador, Juan Vicente Vélez, han subratllat la joventut dels jugadors i el futur prometedor de la Selecció en els propers compromisos internacionals.

L'equip nacional, que parteix com un dels favorits, ha quedat enquadrat en el grup de lligueta classificatòria al costat de Polònia, Israel, Ucraïna i Rússia. El primer enfrontament serà el dia 15 contra la Selecció polonesa. Als quarts de final accediran els quatre millors equips de cadascun dels dos grups (A i B). Els cinc millors d'aquest europeu tindran una plaça assegurada en els Jocs Sordolímpicos que se celebraran al maig de 2022 en Caixias Do Sul (Brasil).