Collage de logos dels aeip

Col·laboració empresarial

Iniciatives declarades com a Esdeveniments d'Excepcional Interès Públic (AEIP) a través de la qual les empreses col·laboradores obtenen beneficis fiscals: Univers Dona III, ADB 2030, Esport Inclusiu II, Programa de preparació dels esportistes espanyols dels Jocs de París 2024, Repte D'I Espanya Competeix.

 

UNIVERS DONA III

UNIVERS DONA III és un programa que té per objecte la promoció i l'increment de la participació femenina en tots els àmbits de l'esport, per a contribuir a la millora i transformació social a través dels valors de l'esport. Es busca aconseguir una societat més igualitària on la dona i l'esport siguin part essencial del creixement del país.

UNIVERS DONA III pretén aprofundir en la dimensió social i cultural de l'esport per a impulsar un canvi en l'estil de vida dels espanyols i fomentar l'esport en les dones, mitjançant la seva promoció i visibilització.

UNIVERS DONA III es materialitza en la posada en marxa de projectes que busquin la difusió i promoció de l'esport femení a través de 5 grans pilars d'actuació:

  1. Formació com a element d'excel·lència
  2. Pla de desenvolupament esportiu: des de la base fins a l'elit
  3. Visibilització i promoció de la dona en l'esport i en la societat
  4. Lideratge
  5. Dona, salut i esport.

MANUAL D'IDENTITAT CORPORATIVA I D'ÚS PER A EMPRESES COL·LABORADORES:   En aquest document es determinen els estàndards d'utilització dels logotips i/o imatge de l'esdeveniment d'excepcional interès públic “Univers Dona”, així com els criteris per a la quantificació dels diferents beneficis fiscals que preveu la normativa actual amb la finalitat de donar suport a l'adequat desenvolupament de l'esdeveniment; també, estableix els suports publicitaris per a la seva divulgació i la base de deducció d'aquests, les modalitats de despeses de publicitat dels mitjans de comunicació col·laboradors de l'esdeveniment, i la definició dels plans i programes d'actuació que es realitzin en el marc del Pla. I, a més, es defineix tant el procediment de reconeixement dels beneficis fiscals com els models de documentació a aportar per les empreses col·laboradores i establir la normativa aplicable a aquest procediment. Descàrrega el manual:

MODEL DE SOL·LICITUD: Model de sol·licitud que han d'utilitzar les empreses que volen presentar un projecte esportiu perquè s'inclogui en els plans i programes de l'AEIP Univers Dona III. Descàrrega el model de sol·licitud:

 

ADB 2030

ADB 2030 és un pla de Suport a l'Esport de Base dirigit a incrementar el nombre de practicants dels esports i conformar unes condicions òptimes per a la detecció de talentosa esportius i la seva formació integral, tant en l'esportiu com en l'acadèmic. Però a més, en aquesta edició, ADB 2030 vol incidir en la població general,  promovent la pràctica de l'activitat física i l'esport com un element fonamental d'un estil de vida saludable al llarg de la vida.

Els projectes i activitats de l'ADB 2030 es desenvolupen entorn de tres grans programes:

  1. El suport a l'Esport Escolar (ADE)
  2. El suport a l'Esport Universitari (ADU)
  3. la promoció de l'activitat física i lluita contra el sedentarisme (ADB+)

El Pla 2030 de Suport a l'Esport Base ha estat declarat esdeveniment d'excepcional interès públic en la Llei 22/2021, de 28 de desembre, de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2022. La durada del programa de suport a aquest esdeveniment abasta de l'1 de gener de 2022 al 31 de desembre de 2024.

MANUAL D'IDENTITAT CORPORATIVA I D'ÚS PER A EMPRESES COL·LABORADORES: En aquest document es determinen els estàndards d'utilització dels logotips i/o imatge de l'esdeveniment d'excepcional interès públic (AEIP) “Programa ADB 2030”, així com els criteris per a la quantificació dels diferents beneficis fiscals que preveu la normativa actual amb la finalitat de donar suport a l'adequat desenvolupament de l'esdeveniment; es detallen els diferents suports publicitaris en els quals s'ha d'inserir el logotip de l'esdeveniment i les característiques que ha de reunir aquest logotip perquè les despeses en publicitat siguin deduïbles.  Per a cada suport publicitari s'estableix la base de la deducció de les despeses de publicitat que realitzin les empreses col·laboradores amb l'esdeveniment. Es detallen els plans i programes d'actuació que es realitzin en el marc del Pla i a més es defineix tant el procediment de reconeixement dels beneficis fiscals com els models de documentació a aportar per les empreses col·laboradores i la normativa aplicable a aquest procediment. Descàrrega el manual:

MODEL DE SOL·LICITUD: Model de sol·licitud que han d'utilitzar les empreses que volen presentar un projecte esportiu perquè s'inclogui en els plans i programes de l'AEIP Pla 2030 de Suport a l'Esport Base. Descàrrega el model de sol·licitud:

 

ESPORT INCLUSIU II

ESPORT INCLUSIU II és un programa que busca promoure la pràctica esportiva de persones amb discapacitat com a eina per a la seva integració social. La pràctica esportiva a més de ser un poderós instrument per al foment de la salut, afavoreix dinàmiques que equilibren les diferències personals permetent la inclusió de les persones amb discapacitat en els seus entorns socials.

ESPORT INCLUSIU II es materialitza en la posada en marxa d'iniciatives relacionades amb el foment de l'activitat esportiva que promoguin la inclusió i la integració en l'esport, posant especial interès en les persones amb discapacitat.  Les principals vies de desenvolupament del projecte seran:

  1. Promoció de l'activitat física en entorns inclusius
  2. Formació especialitzada
  3. Accessibilitat a l'esport
  4. Pla esportiu de promoció de competicions inclusives
  5. Comunicació i difusió del valor de l'esport inclusiu i els seus assoliments

 El Programa Esport Inclusiu II ha estat declarat esdeveniment d'excepcional interès públic en la Llei 11/2020, de 30 de desembre, de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2021. La durada del programa de suport a aquest esdeveniment abasta de l'1 de juliol de 2021 al 30 de juny de 2024.

MANUAL D'IDENTITAT CORPORATIVA I D'ÚS PER A EMPRESES COL·LABORADORES: En aquest document es determinen els estàndards d'utilització dels logotips i/o imatge de l'esdeveniment d'excepcional interès públic (AEIP) “Programa Esport Inclusiu II”, així com els criteris per a la quantificació dels diferents beneficis fiscals que preveu la normativa actual amb la finalitat de donar suport a l'adequat desenvolupament de l'esdeveniment; es detallen els diferents suports publicitaris en els quals s'ha d'inserir el logotip de l'esdeveniment i les característiques que ha de reunir aquest logotip perquè les despeses en publicitat siguin deduïbles.  Per a cada suport publicitari s'estableix la base de la deducció de les despeses de publicitat que realitzin les empreses col·laboradores amb l'esdeveniment. Es detallen els plans i programes d'actuació que es realitzin en el marc del Pla i a més es defineix tant el procediment de reconeixement dels beneficis fiscals com els models de documentació a aportar per les empreses col·laboradores i la normativa aplicable a aquest procediment. Descàrrega el manual:

MODEL DE SOL·LICITUD: Model de sol·licitud que han d'utilitzar les empreses que volen presentar un projecte esportiu perquè s'inclogui en els plans i programes de l'AEIP Programa Esport Inclusiu II.

 

PROGRAMA DE PREPARACIÓ DELS ESPORTISTES ESPANYOLS DELS JOCS DE PARÍS 2024

Amb la finalitat de fomentar la col·laboració privada en el finançament d'activitats esportives d'alt nivell, a través del mecenatge, s'ha aprovat al llarg del temps, la declaració com a esdeveniments d'excepcional interès públic, a diferents actuacions esportives, la qual cosa ha generat una molt rellevant afluència de recursos privats per al finançament d'aquests esdeveniments.

El “Programa de preparació dels esportistes espanyols dels Jocs de París 2024” ha estat declarat com a esdeveniment d'excepcional interès públic a l'efecte del que es disposa en l'article 27 de la Llei 49/2202. El termini de durada per a aquest Programa s'ha establert d'1 de gener de 2022 a 31 de desembre de 2024.

Els incentius fiscals per als esdeveniments declarats com d'excepcional interès públic es troben regulats en l'article 27 de la Llei 49/2002, de Règim Fiscal de les Entitats Sense Finalitats Lucratives i dels Incentius Fiscals al Mecenatge, així com en els articles 7 a 12 del RD/RD 1270/2003, de 10 d'octubre, que desenvolupa el Reglament de la citada Llei.

Perquè les empreses col·laboradores puguin ser beneficiàries d'aquests incentius fiscals, han de realitzar una aportació a l'entitat encarregada de realitzar els plans i programes de l'esdeveniment que, en el cas dels esportistes paralímpics és el Comitè Paralímpic Espanyol (CPE), per al Programa ADOP.

Aquests incentius fiscals es concreten que les empreses patrocinadores (o donants) podran deduir de la quota íntegra de l'impost de societats (en el cas de persones jurídiques), el 15% de les despeses de propaganda i publicitat de projecció pluriennal, que serveixin directament per a la promoció del respectiu esdeveniment, sempre que l'òrgan administratiu creat a aquest efecte, atorgui a aquesta publicitat aquesta condició. Si aquest òrgan declara la condició de publicitat essencial, la base sobre la qual s'aplicarà dit 15% serà l'import total de la despesa i en el cas que la qualificació de la publicitat per part de l'òrgan sigui de No essencial,  la base de la deducció serà el 25% d'aquesta despesa (és a dir, sobre una despesa de publicitat d'import A, la deducció a aplicar en el cas de ser qualificat com a publicitat essencial seria el 15% de A. Si la publicitat té la consideració de no essencial el 15% de deducció s'aplicaria sobre el 25% d'aquesta despesa, això és: A x 25% x 15%).

La normativa reguladora estableix una limitació per a aquesta deducció en l'Impost de societats i és que no pot excedir del 90% de les donacions o aportacions efectuades a l'entitat encarregada de realitzar els plans i programes de l'esdeveniment, és a dir, al CPE.

Per a aquest esdeveniment s'ha constituït un òrgan administratiu encarregat tant de certificar l'adequació de les despeses de propaganda i publicitat de les empreses col·laboradores als plans i programes de l'esdeveniment, com de certificar la qualificació d'aquestes despeses de publicitat, com a essencials o no essencials en el sentit de difusió i notorietat de l'esdeveniment, qualificació aquesta necessària a l'efecte del càlcul de la base de la deducció fiscal. El certificat que emet aquest òrgan és necessari per a poder ser beneficiari de l'incentiu fiscal.

S'ha aprovat un MANUAL D'IDENTITAT CORPORATIVA I D'ÚS PER A EMPRESES COL·LABORADORES per al Programa ADOP  en el qual es determinen els estàndards d'utilització dels logotips i/o imatge de l'esdeveniment d'excepcional interès públic “Programa de preparació dels esportistes espanyols dels Jocs de París 2024”, així com els criteris per a la qualificació dels suports publicitaris (essencials o no essencials) i la quantificació de la base de deducció dels mateixos que preveu la normativa actual, amb la finalitat de donar suport a l'adequat desenvolupament de l'esdeveniment. A més, es defineix en aquest manual tant el procediment de reconeixement dels beneficis fiscals com els models de documentació a aportar per les empreses col·laboradores, així com la normativa aplicable a aquest procediment. 

Les aportacions que realitzen les empreses al Programa ADOP es destinen a l'execució dels següents plans i programes:

•  Concessió d'ajudes econòmiques directes als esportistes amb projecció de medalla en els Jocs Paralímpics de París 2024 i/o Milà – Cortina d’Ampezzo, els seus entrenadors i esportistes de suport, quan aplicació.

• Provisió de serveis esportius que els ajudin al fet que aquesta preparació per als Jocs Paralímpics sigui òptima.

•  Finançament de projectes d'alt rendiment elaborats per les Federacions Espanyoles dirigits a la preparació dels esportistes per als Jocs Paralímpics de París 2024 i Milà – Cortina d’Ampezzo.

•   Concessió d'ajudes per a l'entrenament dels seus esportistes en Centres d'Alt Rendiment del territori nacional.

•  Suport en matèria de classificació esportiva.

•  Desenvolupament dels programes de detecció de talent i impuls a l'esportista jove amb opcions de participació en els Jocs Paralímpics amb especial atenció als programes de Promeses Paralímpiques i Relleu Paralímpic.

•  Desenvolupament d'activitats que tinguin per objecte la promoció del Programa de Preparació dels Esportistes Espanyols per als Jocs Paralímpics de París 2024 i Milà – Cortina d’Ampezzo, que preveu contraprestacions en matèria d'imatge i relacions públiques (presència de la marca en mitjans de comunicació, esdeveniments, etc.), així com una rendibilitat en matèria de reputació corporativa derivada de l'associació de les marques a l'excel·lent imatge que la societat té dels esportistes paralímpics. Descàrrega el manual:

 

REPTE DE

El programa “REPTE DE” tindrà com a objectiu el desenvolupament d'actuacions dirigides a promocionar l'activitat esportiva en els entorns rurals, fent de l'esport un element dinamitzador del territori.

“REPTE DE” contemplarà l'execució de projectes, en quatre línies d'actuació: 

  1. l'organització d'esdeveniments esportius que impliquin un desenvolupament socioeconòmic i de promoció turística per al territori, enfocat a generar activitat econòmica entorn de l'activitat esportiva;
  2. la realització d'activitat esportiva que dinamitzi socialment dins de l'àmbit d'actuació, els municipis, comarques, províncies o comunitats autònomes on es dugui a terme;
  3. la promoció d'iniciatives esportives vinculades a potenciar els recursos naturals, patrimonials, culturals i turístics del territori i,
  4. el suport a projectes, programes i activitats esportives que siguin innovadores i permetin aportar valor a l'ecosistema esportiu, empresarial i social del territori, generant nous aprofitaments dels recursos existents.

MANUAL D'IDENTITAT CORPORATIVA I D'ÚS PER A EMPRESES COL·LABORADORES: En aquest document es determinen els estàndards d'utilització dels logotips i/o imatge de l'esdeveniment d'excepcional interès públic (AEIP) “Programa REPTE DE”, així com els criteris per a la quantificació dels diferents beneficis fiscals que preveu la normativa actual amb la finalitat de donar suport a l'adequat desenvolupament de l'esdeveniment; es detallen els diferents suports publicitaris en els quals s'ha d'inserir el logotip de l'esdeveniment i les característiques que ha de reunir aquest logotip perquè les despeses en publicitat siguin deduïbles.  Per a cada suport publicitari s'estableix la base de la deducció de les despeses de publicitat que realitzin les empreses col·laboradores amb l'esdeveniment. Es detallen els plans i programes d'actuació que es realitzin en el marc del Pla i a més es defineix tant el procediment de reconeixement dels beneficis fiscals com els models de documentació a aportar per les empreses col·laboradores i la normativa aplicable a aquest procediment.

Descàrrega el manual:

 Descàrrega el model de sol·licitud:

 

ESPANYA COMPETEIX

"Espanya Competeix: en l'Empresa com en l'Esport” és un programa desenvolupat  per la Fundació Esport Jove en col·laboració amb el Consell Superior d'Esports amb la finalitat de contribuir a l'impuls i projecció de les Empreses espanyoles en l'àmbit intern i internacional, la potenciació de l'esport i la promoció de l'empresari com a motor de creixement associat als valors de l'esport. 

 

 

 

 

Enllaç a la pàgina específica de de la FUNDACIÓ ESPORT JOVE (FDJ)