El CSD convoca els Campionats d'Espanya en Edat Escolar (CESSA) 2022 que comptaran amb 8 competicions inclusives

Resolució de la Presidència del CSD

Un total de 23 federacions esportives espanyoles estan integrades en un programa que abasta 28 especialitats/modalitats i fins a 8 competicions inclusives en les quals participaran persones amb i sense discapacitat

“Els CESSA són reflex del compromís del CSD per l'esport basi i garanteixen el relleu generacional de l'esport espanyol”, segons José Manuel Franco

Madrid, 20 de setembre de 2021.- El Consell Superior d'Esports (CSD) ha convocat els Campionats d'Espanya en Edat Escolar per seleccions autonòmiques (CESSA) per a l'any 2022, un programa de competició d'àmbit estatal constituït al més alt nivell per a joves esportistes seleccionats i seleccionades per les Comunitats i Ciudades Autónomas i les federacions esportives espanyoles i autonòmiques.

La convocatòria 2022, igual que l'any anterior, segueix condicionada per la situació sanitària originada per la Covid-19 i les mesures de prevenció. Totes les competicions se celebraran sota el compliment estricte dels protocols federatius i les normes nacionals, autonòmiques i municipals d'aplicació.

Els CESSA del proper any comptaran amb la participació de 23 federacions esportives i les següents 28 especialitats/modalitats esportives:

 

ESCACS GIMNÀSTICA RÍTMICA
ATLETISME EN PISTA GOLF
ATLETISME EN PISTA ADAPTAT HOQUEI HERBA
BÀDMINTON JUDO
BÀSQUET LLUITES OLÍMPIQUES
BÀSQUET EN CADIRA DE RODES NATACIÓ
HANDBOL NATACIÓ ADAPTADA
CAMP A través ORIENTACIÓ
CAMPO A TRAVÉS ADAPTADO RUGBI SET
CICLISME BTT SURF DE NEU
CICLISME EN RUTA TENNIS DE MESA
CICLISME EN RUTA ADAPTAT TRIATLÓ
ESCALADA VOLEIBOL
ESQUÍ ALPÍ VÓLEY PLATJA

 A més, el CSD segueix impulsant la promoció de l'esport adaptat amb la disputa de proves per a persones amb discapacitat, i de l'esport de caràcter inclusiu, que explicarà en 2020 amb la celebració de 8 competicions en les quals participaran persones amb i sense discapacitat. Aquestes proves seran: atletisme en pista, bàdminton, camp a través, judo, natació, rugbi set, tennis de taula i triatló.

L'objectiu principal dels CESSA, en un primer cicle d'edats compreses entre els 11 i els 13 anys, és procurar als i les esportistes una primera presa de contacte amb la competició amb una major exigència quant al rendiment així com protegir i preservar els valors educatius de l'esport en edat escolar. En un segon cicle d'edats (de 14 a 17 anys) la participació en aquesta competició respon a uns criteris d'especialització i d'exigència tècnica i física que donaran el valor real d'aquells esportistes encaminats cap a l'alt rendiment.

Per al president del CSD, José Manuel Franco, els CESSA són “un reflex més de la decidida aposta del CSD per la promoció de l'esport basi a Espanya des de l'edat escolar”. Segons el secretari d'Estat per a l'Esport, “la celebració d'aquests campionats és possible gràcies al treball conjunt del CSD amb les Comunitats i Ciudades Autónomas i les Federacions espanyoles i autonòmiques, una col·laboració que permet l'impuls dels programes de tecnificació esportiva i assegura el relleu generacional de les nostres seleccions nacionals”.

Toda la informació sobre la resolució de la convocatòria dels CESSA 2022: https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=boe-a-2021-15238