José Manuel Franco acudeix als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020

El president del CSD acompanyarà al ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, durant la seva estada a Japó pels Jocs Paralímpics de Tòquio 2020

Madrid, 20 d'agost de 2021. El president del Consell Superior d'Esports (CSD), José Manuel Franco, viatjarà el proper 29 d'agost a Tòquio per acudir a la celebració dels Jocs Paralímpics (JJPP) i donar així el seu respatller als 142 esportistes espanyols-127 d'ells amb discapacitat i 15 de suport- que competiran en aquest esdeveniment que comença la setmana que ve.

El secretari d'Estat per a l'Esport tindrà l'oportunitat d'assistir a diverses competicions amb rellevant presència espanyola, com a natació, atletisme, o ciclisme entre unes altres. La presència de la delegació espanyola es completarà el dia 2 de setembre amb l'arribada del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, que viatjarà a la ciutat japonesa per estar present durant els últims dies de la competició, podent assistir tots dos mandataris a la cerimònia de clausura.

Con anterioritat, serà el director General d'Esports, Albert  Soler, qui representi a les autoritats esportives espanyoles a Tòquio en ser el primer membre de la delegació del CSD a desplaçar-se a la capital nipona. D'aquesta manera, tindrà l'oportunitat d'assistir a la cerimònia d'inauguració dels JJPP que tindrà lloc el dia 24, així com a les primeres competicions amb participació espanyola.

 

Equip paralímpic

Als Jocs Paralímpics (JJPP) acudeixen un total de 142 esportistes -127 d'ells amb discapacitat i 15 de suport- que competiran en un total de 15 disciplines de les 22 que hi ha: Tiro amb arc, Baloncesto en cadira de rodes, Judo, Halterofília, Tir, Taekwondo, Tennis de taula, Atletisme, Natació, Triatlón, Tennis en cadira, Futbol, Piragüisme, Remo i Ciclismo.

Tots ells han començat a desplaçar-se a Tòquio durant aquesta setmana, després que hagin realitzat la seva última fase de preparació als Centres d'Alt Rendiment de Madrid, San Cugat, i Serra Nevada, i als Centres d'Especialització Esportiva a Sevilla i Palma de Mallorca en unes condicions de bombolla que els han permès concloure els seus últims entrenaments en les millors condicions de seguretat sanitària possibles per arribar a la competició amb totes les garanties.

 

Respaldo de l'esport paralímpic

Per primera vegada en uns JJPP els premis per medalla seran cofinançats entre el CPE i el CSD, de tal forma que per cada medalla d'or es compensarà amb 70.000 euros, la de plata amb 35.000 i la de bronze amb 21.000.

En aquesta mateixa línia, el Govern, a través del CSD, ha destinat 1,9 milions d'euros al CPE per a la participació dels esportistes espanyols en els Jocs de Tòquio, la qual cosa suposa un augment del 375% de l'assignació pel que fa a l'anterior cicle paralímpic.

A més, aquest respatller econòmic s'ha vist reflectit també en el manteniment de les beques d'Apoyo a l'Esport Objectiu Paralímpic (ADOP), que aquest any s'han donat a 131 esportistes amb discapacitat, 18 esportistes de suport i 110 entrenadors.