Propostes de sanció de la Comissió Permanent de la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport (11/04/2019)

La Comissió Permanent de la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport ha acordat diverses propostes de sanció.

Proposta de sanció de 65.000 euros al Sevilla CF de 65.000 euros per desobediència reiterada de les ordres o disposicions de les autoritats governatives i falta de col·laboració amb les FF. i CC. de Seguretat, sobre les condicions de la celebració d'espectacles esportius, en permetre el desplegament de la pancarta amb la llegenda “Biris” en el partit Sevilla-València, jugat el 31 de març.

Proposta de sanció de 10.000 euros al C.A. Osasuna per les deficiències detectades en la gestió del Llibre Registre d'Activitats de Seguidors, al que es refereix l'article 9 de la Llei 19/2007 contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport.

Proposta de sanció de 3.250 euros al Granada per deficiències en les mesures de control d'accés d'espectadors al no impedir que s'introduïra i, posteriorment, es fera fer explotar un artefacte pirotècnic en la Graderia Nord Baixa en el partit Granada-Màlaga, jugat el 6 d'abril.

Proposta de sanció de 3.000 euros, i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos, per a cadascun dels 10 aficionats visitants als quals se'ls va intervenir divers material (armes blanques, artefactes pirotècnics, tubs de pvcs, barres metàl·liques i de fusta, amortidors hidràulics, passamuntanyes, guants, protectors bucals, etc.) en els vehicles amb els quals intentaven accedir a Bilbao per la A-8, amb motiu de la trobada Athtletic-Sevilla, jugat el 13 de gener.          

Proposta de sanció de 3.500 euros, i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos, a un afeccionat que en els voltants de l'estadi va increpar, va espentar i va llançar un objecte contundent contra dos vianants d'origen pakistanès en ocasió de la trobada Reial Madrid-Barcelona, jugat el 2 de març.

Propostes de sanció de 2.500 euros, i prohibició d'accés als  recintes esportius per un període de sis mesos, per a dos afeccionats locals que, abans de l'inici de la trobada, van insultar de forma greu i reiterada a l'entrenador del València en el partit Rayo Vallecano-València, jugat el sis d'abril.

Proposta de sanció de 2.500 euros, i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos, per a un afeccionat local que, en els voltants de l'estadi, va increpar i va espentar violentament a un aficionat visitant i, posteriorment, va mostrar una actitud amenaçadora amb els funcionaris que van procedir a identificar-li, en ocasió de la trobada Reial Madrid-Ajax, jugat el cinc de març.  

Proposta de sanció de 3.001 euros, i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos, a un afeccionat que, en l'escorcoll de seguretat que se li va realitzar una vegada passats els torns d'accés a l'estadi, amagava entre les seues robes una botella de 75 cl que contenia una beguda alcohòlica en ocasió de la trobada Sporting-Oviedo, jugat el 24 de març.

Proposta de sanció 3.001 euros, i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos, a un afeccionat que, una vegada  finalitzat la trobada,  després d'encarar-se a la tanca de separació entre aficions, va escopir als afeccionats locals, va amenaçar a un vigilant de seguretat i va insultar als funcionaris en el partit Sporting-Oviedo, jugat el 24 de març.

Finalment, la Comissió ha declarat d'Alt Risc la trobada: València-Vila-real, corresponent a la volta de quarts de final de Lliga Europa