El CSD entrega la Medalla d'Or del Real Orde del Mèrit Esportiu a Patricia Campos

El presidente del CSD ha entregado hoy la Medalla de Oro de la Real Orden del Mérito Deportivo a Patricia Campos
  • Expiloto de la Armada i una de les primeres entradoras de futbol professional, Campos lidera iniciatives per a l'apoderament de xiquetes i dones a través de l'esport com Goals for Freedom a Uganda i el Projecte Supera-t

 

  • El president del CSD, José Manuel Franco, ha anunciat que es tracta de la primera Medalla d'Or de la ROMD entregada en el marc de l'estratègia ‘Iguals per l'Esport’, que valora l'impuls a la igualtat, la diversitat i la inclusió en l'esport

 

 

Madrid, 8 de març de 2022. El president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Franco, ha entregat hui la Medalla d'Or del Real Orde del Mèrit Esportiu a Patricia Campos, expilot de l'Armada, entrenadora de futbol i activista dels drets de les dones i les persones LGTBI. Ho ha fet en un acte celebrat en la seu de l'organisme al que han acudit més d'un centenar d'esportistes del Centre d'Alt Rendiment madrileny, en el context de la Setmana de la Dona que està duent a terme el CSD.

Patricia Campos (Onda, 1972), va ser la primera dona espanyola a pilotar un reactor durant la seua carrera en l'Armada. Després d'abandonar l'exèrcit en 2013, va començar a dedicar-se a l'entrenament de futbol professional en Estats Units, convertint-se en una de les primeres dones a entrenar un equip professional, l'Honolulu Bulls Soccer Club. En el seu llibre autobiogràfic, Terra, mar i aire, va declarar públicament que era lesbiana i va reivindicar els drets de les dones i de les persones LGTBI.

A través de el seu ONG, Goals For Freedom, col·labora amb l'apoderament de xiquetes, xiquets i dones a Uganda per a potenciar un canvi en la societat a través del futbol. I mitjançant el Projecte Supera-t impulsa esdeveniments on es fomenta la igualtat a través de l'esport, l'eliminació de barreres per raó de sexe i gènere i es contribuïx al lideratge femení.

Primera Medalla en el marc de l'estratègia #IgualesEnElDeporte

Como ha explicat el secretari d'Estat per a l'Esport, es tracta de la primera Medalla d'Or de la ROMD que s'entrega en el marc de l'estratègia ‘Iguals en l'Esport’, el conjunt d'iniciatives i campanyes del CSD per a fomentar la igualtat de gènere, la diversitat LGTBI i l'esport practicat per persones amb discapacitat, llançada en les últimes setmanes.

“Hui, 8M, entreguem la dedicada a l'impuls de la dona en l'esport; el 28 de juny ho farem a els qui lluiten contra la discriminació a les persones LGTB en l'esport; i el 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacidad, ho farem a un referent en la inclusió a través de l'esport”, ha avançat Franco. Així mateix, el president del CSD ha desitjat que estos tres reconeixements anuals a favor de la igualtat vagen més enllà del seu mandat.

Regulada mitjançant el Reial decret 1523/1982, de 18 de juny, l'Orde del Mèrit Esportiu suposa un reconeixement públic a els qui s'han distingit en la pràctica de l'esport, en el foment i ensenyament de l'educació física o en la investigació, difusió, organització i desenvolupament de la cultura física i l'esport.