El GTID remetrà a Sanitat en les pròximes hores el protocol sanitari de tornada als entrenaments

El contingut del citat protocol no es donarà a conéixer fins que les autoritats sanitàries es pronuncien

Madrid, 23 d'abril de 2020. El Consell Superior d'Esports (CSD) remetrà en les pròximes hores al Ministeri de Sanitat un projecte de protocol sanitari per a la futura tornada als entrenaments que s'ha elaborat amb nombroses aportacions de diverses entitats i federacions esportives i sobre el qual, ara, ha de pronunciar-se el gabinet que comanda el ministre Salvador Illa. Per un criteri d'estricte respecte a les decisions que haja d'adoptar Sanitat i per a evitar debats estèrils sobre un contingut encara no validat, els detalls del citat protocol solament es coneixeran una vegada el Ministeri ho aprove, ho modifique o es pronuncie sobre el mateix.
 
Així s'ha acordat en el si del Grup de Tasques per a l'Impuls a l'Esport (GTID), en el qual se senten LaLiga, la RFEF, AFE, ACB; federacions esportives com les de motociclisme, ciclisme, natació, atletisme i unes altres; el COE; les patronals CEOE i Cepyme; empreses com DORNA Sports; o l'associació ADESP, que representa a moltes altres federacions. La reunió d'hui, la tercera des que es creara el Grup de Tasques fa ara dos setmanes, s'ha estés durant més de tres hores.
 
El CSD ha pogut explicar en el si del GTID el contingut dels acords aconseguits amb LaLiga i la Real Federació Espanyola de Futbol (RFE) dissabte passat en el Palau de Viana, Ministeri d'Assumptes estrangers i Cooperació. Uns pactes que, com és conegut, han propiciat una modificació en Consell de Ministres del Reial decret de drets audiovisuals que propicie un rescat a l'esport i als esportistes; i un compromís amb la tornada als entrenaments condicionat a les dates que, en funció de l'evolució de la pandèmia, decidisquen únicament el Ministeri de Sanitat i el Govern.
 
Finalment, en l'encontre d'hui s'ha pres la decisió de crear un Grup ‘ad hoc’ de Turisme i Esport amb l'objectiu d'abordar la problemàtica que la COVID19 està provocant a estos sectors. cal recordar que, en alguns llocs del nostre país, les competicions esportives suposen un element de tracció fonamental de turistes. Este Grup vé a sumar-se també al d'Esportistes, que ahir mateix va celebrar la seua primera reunió. Les conclusions d'estos dos grups seran elevades posteriorment al GTID.