El GTID remetrà a Sanitat en les properes hores el protocol sanitari de tornada als entrenaments

El contingut del citat protocol no es donarà a conèixer fins que les autoritats sanitàries es pronunciïn

Madrid, 23 d'abril de 2020. El Consell Superior d'Esports (CSD) remetrà en les properes hores al Ministeri de Sanitat un projecte de protocol sanitari per a la futura tornada als entrenaments que s'ha elaborat amb nombroses aportacions de diverses entitats i federacions esportives i sobre el qual, ara, ha de pronunciar-se el gabinet que comanda el ministre Salvador Illa. Per un criteri d'estricte respecte a les decisions que hagi d'adoptar Sanitat i per evitar debats estèrils sobre un contingut encara no validat, els detalls del citat protocol solament es coneixeran una vegada el Ministeri ho aprovi, ho modifiqui o es pronunciï sobre el mateix.
 
Així s'ha acordat en el si del Grup de Tasques per a l'Impuls a l'Esport (GTID), en el qual se sentin LaLiga, la RFEF, AFE, ACB; federacions esportives com les de motociclisme, ciclisme, natació, atletisme i unes altres; el COE; les patronals CEOE i Cepyme; empreses com DORNA Sports; o l'associació ADESP, que representa a moltes altres federacions. La reunió d'avui, la tercera des que es creés el Grup de Tasques fa ara dues setmanes, s'ha estès durant més de tres hores.
 
El CSD ha pogut explicar en el si del GTID el contingut dels acords aconseguits amb LaLiga i la Real Federació Espanyola de Futbol (RFE) dissabte passat en el Palau de Viana, Ministeri d'Afers exteriors i Cooperació. Uns pactes que, com és conegut, han propiciat una modificació en Consell de Ministres del Reial decret de drets audiovisuals que propiciï un rescat a l'esport i als esportistes; i un compromís amb la tornada als entrenaments condicionat a les dates que, en funció de l'evolució de la pandèmia, decideixin únicament el Ministeri de Sanitat i el Govern.
 
Finalment, en l'encontre d'avui s'ha pres la decisió de crear un Grup ‘ad hoc’ de Turisme i Esport amb l'objectiu d'abordar la problemàtica que la COVID19 està provocant a aquests sectors. cal recordar que, en alguns llocs del nostre país, les competicions esportives suposen un element de tracció fonamental de turistes. Aquest Grup ve a sumar-se també al d'Esportistes, que ahir mateix va celebrar la seva primera reunió. Les conclusions d'aquests dos grups seran elevades posteriorment al GTID.