José Manuel Franco: “Els esportistes espanyols són cada dia un exemple d'inclusió, igualtat i integració per a tota la societat”

El CSD commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

 

 

  • El Consell Superior d'Esports commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb la campanya “Tu eres capaç?, jo soc capaç”, amb missatges de jóvens referents del nostre esport

 

Madrid, 03 de desembre de 2021.- El Consell Superior d'Esports (CSD) s'ha unit hui a la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat amb el llançament d'un campanya de comunicació en xarxes socials que ha comptat amb la participació de jóvens promeses de l'esport espanyol baix el lema “Tu eres capaç?, jo soc capaç”.

Las atletes Alba García i Nagore Folgado, el nadador Jacobo Garrido i el ciclista Gonzalo García són els protagonistes d'uns vídeos amb els quals el CSD ha volgut posar de manifest l'important missatge que tots els nostres esportistes amb discapacitat traslladen a la societat.

Per al secretari d'Estat per a l'esport, “els esportistes espanyols demostren cada dia que són un autèntic exemple d'inclusió, igualtat i integració per a tot la societat. Per açò mereixen tot el nostre reconeixement”.

En este sentit, el president del CSD va recordar que el Govern espanyol seguirà apostant per l'esport inclusiu com una dels senyals d'identitat de les polítiques esportives d'este país. “D'esta forma aconseguirem un esport i una societat més justa, més integrada i més igualitària”

 

“L'esport, el meu estil de vida”

Para Nagore Folgado, campiona d'Europa de 100 metros, medalla de plata en 200 metros i diploma paralímpic a Tòquio 2020, l'esport és “un estil de vida, m'ha obert moltes portes, m'ha permès conéixer gent i poder viatjar i m'ha donat estabilitat mental per a poder traure millors notes en els meus estudis”. Nagore corre en el club Poblats Marítims, “un club xicotet, però per a mi és molt gran, perquè m'ha permès competir integrada amb esportistes sense discapacitat”, confessa.

Conoce a Nagore.

Alba García va ser companya d'habitació en els Jocs de Tòquio 2020 de Nagore. Subcampiona d'Europa de 100 metros i diploma paralímpic en 200 metros, somia amb competir de nou en uns Jocs. “L'esport va arribar a la meua vida a través d'un professor