La Institució Educativa SEK i el Consell Superior d'Esports firmen un acord de col·laboració perquè els esportistes donen continuïtat als seus estudis

La Institució Educativa SEK i el CSD han firmat un conveni de col·laboració amb el qual impulsaran als esportistes d'alt nivell al sistema educatiu.

 

  • Desde 2016 més de 50 esportistes han cursat o estan cursant estudis en la Universitat Camilo José Cela i els Colegios SEK

 

  • És el primer dels acords que subscriurà el CSD amb institucions educatives i formatives amb els quals pretén promoure una política de suport i atenció integral als seus esportistes i afavorir la seua incorporació al món laboral

 

Madrid, 16 de febrer de 2022.- La Institució Educativa SEK –Col·legis SEK i Universitat Camilo José Cela– i el Consell Superior d'Esports (CSD), en el marc del Programa d'Atenció a l'Esportista (PROAD), han firmat un conveni de col·laboració amb el qual impulsaran la incorporació dels esportistes d'alt nivell al sistema educatiu durant la seua carrera i al final de la mateixa.

Amb este acord, subscrit avui a el CSD pel rector de la Universitat Camilo José Cela, Emilio Lora-Tamayo i pel secretari d'Estat per a l'Esport, José Manuel Franco, els esportistes que desitgen estudiar en la Universitat Camilo José Cela podran compatibilitzar la seua activitat esportiva i formativa a través de SEK International Sports Academy. Este programa permet compatibilitzar a l'esportista els seus compromisos acadèmics amb els entrenaments i competicions.

El PROAD del CSD té com a objectiu la creació d'una estructura que de suport als Esportistes d'Alt Nivell (DONEN) i als Esportistes d'Alt Rendiment (DONAR) de Comunitats Autònomes adscrites al programa perquè, així mateix, disposen de les facilitats per a conciliar les dos facetes, l'esportiva i la formativa.

Gràcies a este conveni, els i les esportistes interessats podran compatibilitzar la seua activitat esportiva i formativa a través de SEK International Sports Academy i,entre altres beneficis, tindran avantatges en la matriculació dels Cicles Formatius de Grau Superior, Grados, Máster i Títulos Propios que oferisca la Universitat Camilo José Cela (UCJC).

El programa PROAD del CSD i la Institució Educativa SEK van iniciar la seua col·laboració en 2016. Des d'aleshores més de 50 esportistes han cursat o estan cursant estudis en els seus centres educatius i s'han realitzat més de 170 accions amb esta entitat.

Se tracta del primer acord de col·laboració de caràcter educatiu i formatiu que subscriurà el CSD amb institucions privades al llarg dels pròxims mesos per a impulsar la denominada ´formació dual´ dels i les esportistes espanyoles d'alt nivell que perseguix la seua inserció soci laboral en acabar la seua trajectòria esportiva.

"Els alumnes que compaginen la seua preparació esportiva amb la seua formació acadèmica realitzen un extraordinari esforç que ha de ser reconegut i recolzat des de tots   els àmbits. I, com a institució educativa que compta amb un programa innovador i únic a Espanya en les seues escoles d'alt rendiment, som conscients d'açò” ha afirmat Emilio Lora-Tamayo, rector de la Universitat Camilo José Cela.

Per la seua part, José Manuel Franco, president del CSD, ha explicat que amb la firma d'este conveni “pretenem que a través de la formació acadèmica, al meu juí, tant o més valuosa que la formació esportiva, els esportistes es preparen per a conquistar noves metes”.

“Agraïsc enormement a la Institució Educativa SEK la firma d'este conveni, perquè reforça el nostre programa PROAD i permet que els i les esportistes puguen construir els seus projectes professionals i disposar d'un pla sòlid per a la seua transició al món laboral”.

El acte de firma del conveni ha comptat amb la presència de José Javier Hombrados, ex-porter de la selecció espanyola d'handbol i actual director d'Esports de la Institució Educativa SEK i del porter de la selecció espanyola de futbol per a cecs, Pedro Gutiérrez León, alumne de la Univerisdad Camilo José Cela.

 

Próximos convenis de col·laboració del PROAD

 

A l'acord subscrit hui amb la Institució Educativa SEK se sumaran pròximament noves iniciatives formatives per a esportistes en el marc del programa PROAD amb diverses entitats i projectes.

Todas estes actuacions reflectixen el decidit compromís del Consell Superior d'Esports per impulsar el PROAD, un programa el propòsit del qual és promoure una política de suport i atenció integral als nostres i nostres esportistes l'atenció personalitzada durant la seua carrera esportiva perquè esta culmine en una reeixida integració soci laboral.

 

Sobre SEK International Sports Academy

 

SEK International Sports Academy és el programa de la Institució Educativa SEK dirigit als estudiants que desitgen compatibilitzar els seus estudis amb la pràctica esportiva al més alt nivell. L'objectiu principal de la iniciativa és assegurar-los un complet desenvolupament tant en el plànol esportiu com en l'acadèmic i personal, gràcies a Programes Individualitzats d'Alt Rendiment Esportiu.

La Universitat Camilo José Cela disposa de les instal·lacions UCJC Sports Club en el seu Campus de Villafranca, un complex esportiu de més de 40.000 m2 fet a la mesura d'esportistes d'elit per a la pràctica del tenis, la natació, el golf o l'hípica. També per als esports d'hivern, que la seua pràctica té un lloc en el Col·legi SEK Els Alps.

En el vessant acadèmic, cada alumne, a més de seguir els seus estudis amb total normalitat, rep formació en plans de nutrició, mental training, coaching i preparació física específica i adaptada a cada disciplina esportiva, en estreta col·laboració amb les facultats de Salut i d'Educació de la UCJC. També s'impartixen altres matèries relacionades amb l'ètica i els valors esportius –amb el suport de l'Agència Espanyola de Protecció de la Salut en l'Esport–, i es brinda formació als estudiants en l'ús de les noves tecnologies i el desenvolupament tecnològic en l'esport, gràcies a l'acord aconseguit amb el Global Sports Innovation Center.

UCJC Sports Club és, a més, seu del Centre d'Alt Rendiment de Natació i de l'Escola de Competició de Tenis de la Universitat Camilo José Cela i del Col·legi SEK El Castell. Ha sigut lloc d'entrenament de diversos tenistes i nadadors que han competit en els Jocs Olímpics i en diferents campionats d'Europa i el món.

La Institució Educativa SEK, que compta amb una històrica vinculació a l'esport i un ferm compromís amb la seua pràctica, ha sigut la primera institució privada d'ensenyament a Espanya a oferir escoles d'alt rendiment esportiu. Fruit d'eixa trajectòria, que conjumina estudis i esport, ha rebut el Premi Nacional de l'Esport en dos ocasions, en 1988 i en 2010. A més, destina anualment més de 2 milions d'euros en beques a programes relacionats amb l'activitat física i de l'esport.

 

Sobre la Institució Educativa SEK

 

La Institució Educativa SEK conforma una comunitat educativa que promou el desenvolupament d'habilitats/habilitats que garantixen un aprenentatge rellevant, global, internacional i significatiu. L'objectiu d'este aprenentatge és aconseguir el ple desenvolupament de la potencialitat de cadascun dels nostres alumnes per a fer front als reptes del segle XXI.

Fundada en 1892, la Institució Educativa SEK conjumina lideratge, innovació pedagògica i 129 anys de tradició i història. Els Col·legis Internacionals SEK compten amb més de 6.000 estudiants residents i no residents d'entre 0 i 18 anys d'edat de més de 70 nacionalitats en els seus centres de Madrid, Barcelona, Almeria, Pontevedra, Dublín (Irlanda), Els Alps (França), Doha (Qatar) i Riad (Aràbia Saudita). La Universitat Camilo José Cela, per la seua part, va nàixer l'any 2000 com a part de la Institució Educativa SEK i està bolcada en la innovació i en l'evolució constant d'acord amb la realitat empresarial i social. Des de maig de 2020 és una companyia certificada B Corp.

 

Sobre el programa PROAD del CSD

 

El PROAD és un programa del Consell Superior d'Esports, dependent del Ministeri de Cultura i Esport. El seu propòsit és impulsar una política de suport i atenció integral als nostres esportistes. Vé a sumar-se a l'ampliació de mesures contemplades en la nova normativa i constituïx una valuosa ferramenta de suport que actua proactivamente, oferint als esportistes una atenció personalitzada durant la seua carrera esportiva perquè esta culmine en una reeixida integració soci laboral.

El compromís amb la carrera dual és un objectiu essencial del programa que enllaça a esportistes i entitats a través de milers d'accions de caràcter formatiu, laboral, atenció social, etc.

Des de la seua posada en marxa l'any 2009, el PROAD ha atés a més de 6.300 esportistes, a través de més de 440.00 accions al costat de més de 7.200 entitats col·laboradores. Tota la informació del programa es pot consultar en la nova pàgina web https://proad.csd.gob.es.