Laia Palau rebrà la Gran Creu del Real Orde del Mèrit Esportiu

• El Govern concedix a Palau la major condecoració de l'Estat en matèria esportiva

Madrid, 28 de desembre. - El Consell de Ministres, a proposta del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha aprovat este dimarts el reial decret pel qual s'acorda concedir la Gran Creu del Real Orde del Mèrit Esportiu a la jugadora de bàsquet Laia Palau. La base, que el passat mes de novembre va anunciar la seua retirada de la Selecció espanyola, se suma així al selecte grup d'esportistes que ostenten la major condecoració de l'Estat en matèria d'esport, entre els quals figuren Rafa Nadal, Arantxa Sánchez Vicario, Xavi, David Cal o, el més recent, Pau Gasol.

Nascuda a Barcelona en 1979 i actualment en les files de l'UNI Girona, Palau acumula un palmarés en el qual, entre unes altres, destaquen tres medalles d'or, una de plata i quatre de bronze en el Campionat Europeu de Bàsquet Femení; una plata i dos bronzes en el Mundial; i una plata en els Jocs Olímpics de Riu de 2016.

Internacional absoluta des de 2002 i capitana de la Selecció femenina de bàsquet des de 2014, Palau és l'esportista espanyola que més vegades ha vestit l'elàstica del conjunt nacional representant a Espanya -un total de 314 partits- i també la que més vegades ha pujat a un podi de bàsquet. A nivell de clubs ha jugat en el CBF Universitat de Barcelona, Bourges Basket, Ros Casessis València, CCC Polkowice, ZVVZ USK Praga i en l'UNI Girona.

Per tots estos mèrits, Laia Palau és considerada la millor jugadora espanyola de bàsquet i la gran capitana de la selecció.

Real Orde del Mèrit Esportiu

Creada en 1982, el Real Orde del Mèrit Esportiu suposa un reconeixement públic a els qui s'han distingit en matèria de la pràctica de l'esport, en el foment i ensenyament de l'educació física o en la investigació, difusió, organització i desenvolupament de la cultura física i l'esport. La seua major distinció és la Gran Cruz, que es conferix mitjançant reial decret acordat en Consell de Ministres, a més de les medalles d'or, plata i bronze, que atorga el president del Consell Superior d'Esports (CSD).