Regna visita el CAR de Serra Nevada: “Els Centres d'Alt Rendiment donen reconeixement a nivell de marca Espanya”

El Centre d'Alt Rendiment de Granada acull a l'any al voltant de 40 estades esportives internacionals d'alt nivell

Madrid, 16 de juliol de 2019. El Centre d'Alt Rendiment de Serra Nevada, a Granada, acull a l'any al voltant de 40 estades esportives internacionals d'altonivel. Este matí ha visitat les instal·lacions la secretària d'Estat per a l'Esport, María José Regna, que ha estat acompanyada per la subdelegada del Govern a Granada, Inmaculada López.

Regna ha mantingut diferents encontres amb esportistes que actualment entrenen en este CAR, entre ells ciclistes, atletes, nadadors i esportistes de disciplines adaptades. Així mateix, la presidenta del CSD ha participat en l'entrenament de la selecció neozelandesa de Rugbi, els ‘All Blacks’, que estos dies realitzen allí el seu ‘clinic’ d'estiu.

Per a la presidenta del CSD, “els centres d'Alt Rendiment estan donant molt reconeixement a nivell de marca Espanya. A Granada tenim un dels centres més demandats a nivell internacional, sobretot enguany que és preolímpico. A l'any, al voltant de 40 països diferents ens sol·liciten entrenament en les nostres instal·lacions per la qualitat que tenen i perquè troben totes les facilitats per a poder rendir al màxim nivell”.

Segons María José Regna “el fet que estiguem ací en Serra Nevada és particular. Primer, perquè em sent com a casa i, segon lloc, perquè és un dels centres que per les seues característiques en altura ajuda al fet que el rendiment siga encara major i al fet que els esportistes i entrenadors troben el lloc ideal per a rendir”.

Regna ha assistit a l'entrenament que tècnics i jugadors de l'equip de rugbi  de Nova Zelanda han impartit als jóvens d'entre 15 i 17 anys que participen en el campus, així com a una exhibició que ells mateixos han realitzat.

“El que estiguen hui ací els ‘All Blacks’ és per a nosaltres alguna cosa molt important. Seguixen promocionant la base, els nostres esportistes també aprenen de  tots els països que venen a entrenar i eixa experiència és essencial”, ha assegurat.

L'equip neozelandés, un dels millors del món i Premie Princesa d'Astúries dels Esports 2017, ha triat les instal·lacions del CAR de Granada per a realitzar el seu pla de treball i formació. Durant una setmana romandran en la residència, faran ús dels servicis esportius i metges que els oferix el centre, i podran conviure amb els esportistes d'alt nivell que en estos moments preparen en ell les seues competicions d'estiu.

Centre d'Alt Rendiment de Serra Nevada El CAR de Serra Nevada, gestionat pel Consell Superior d'Esports depenent del Ministeri de Cultura i Esport, té una mitjana de 30.000 estades anuals d'esportistes d'alt nivell pertanyents a 20 disciplines diferents.

El cinquanta per cent dels usuaris són esportistes espanyols, entre els quals cal destacar figures com la de la nadadora Mireia Belmonte, que té en este centre la seua base d'entrenament, o triatletes com Fernando Alarza, l'equip Nacional de Rugbi 7 o el de waterpolo; així com esportistes paralímpics com Teresa Perales o Ricardo Tín.

L'altra mitat la conformen esportistes internacionals, ja que són múltiples els països que també trien este centre per a les seues preparacions. La Federació Japonesa de Natació, la Federació Britànica de Rem o diferents equips ciclistes de primer nivell, com els quals integren Peter Sagan, Julien Alaphilipe o Roman Bardet, són alguns d'ells.

El CAR de Serra Nevada oferix a tots ells unes instal·lacions dotades amb els millors equipaments per al seu entrenament al més alt nivell, així com una residència que facilita esta preparació en les condicions més confortables. Entre els seus servicis, a més, compta amb un Centre Mèdic compost d'especialistes en medicina esportiva que cuiden la salut dels esportistes, així com un departament de Biomecànica i Anàlisi del Rendiment que permet tant l'anàlisi de l'execució tècnica com a valoracions condicionals. Tot açò a una altitud de 2.320 metros, un factor determinant en la preparació dels   eportistas d'elit.

En els últims Jocs Olímpics i Paralímpics (Riu 2016), 67 dels esportistes que van aconseguir obtindre una medalla havien realitzat part de la seua preparació durant l'any anterior en les instal·lacions del centre.