Víctor Francos clausura la jornada de conclusions de “És de Futur”

En un acte en el Congrés dels Diputats, el president del CSD va presentar les conclusions d'este procés de reflexió sobre polítiques públiques esportives

Madrid, 28 de novembre de 2023. El president del Consell Superior d'Esports (CSD), Víctor Francos, ha clausurat este dimarts en el Congrés dels Diputats la jornada de conclusions de “És de futur”, un projecte impulsat pel CSD i desenvolupat per la Fundació Deporte Jove sobre les polítiques públiques esportives.

“El esport té davant sí quatre anys apassionants”, ha remarcat Víctor Francos en l'acte amb el qual acaba la fase participativa d'este projecte.

Francos ha considerat que l'esport és “el punt d'encontre de la societat espanyola” i ha dibuixat un horitzó basat en el repte demogràfic, la salut i la sostenibilitat, entre uns altres.

L'esport espanyol també tractarà en els pròxims quatre anys de “guanyar pes a nivell internacional” a través de l'organització de grans esdeveniments esportius i treballarà per veure potenciada encara més la seua indústria. Un altre dels objectius serà “desenvolupar la Llei de l'Esport”, “democratitzar l'esport per a dalt” i “potenciar-ho per a la base, que és majoria”. "El repte serà ambiciós i hem de tindre unes bases sòlides", ha assenyalat Víctor Francos.

Sobre la jornada de conclusions

La jornada ha començat amb la intervenció de Félix Jordán de Urríes, director general de la Fundació Deporte Jove, qui ha explicat: “El projecte va nàixer amb la vocació de millorar el matí i amb la convicció d'establir una reflexió profunda del que volem en matèria de polítiques públiques en relació amb l'esport”.

“El nou marc normatiu de l'esport”, “Ciutadania activa i territori sostenible” i “L'esport com a fenomen econòmic. Dimensión i impuls a la indústria de l'esport” són les tres arenes que han vertebrat “És de Futur” i sobre les quals este dimarts els seus respectius líders -Miguel Ángel Vaquero, Alfonso Jiménez i Alfonso Arroyo- han exposat les conclusions més destacades, arran dels debats generats en els esdeveniments presencials i les opinions expressades en la plataforma de participació digital.

L'objectiu de “És de Futur” és l'elaboració d'un Programa de Futur que reunisca les polítiques públiques més adequades i eficaces per a donar continuïtat a l'aposta decidida del Govern d'Espanya per l'esport al llarg de la passada legislatura.

No en va, cal destacar la inversió històrica d'1.100 milions d'euros en quatre anys i la consideració de l'esport com a element tractor del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, a més de l'aprovació d'una nova llei que va renovar el marc vigent des de 1990. Amb eixa expectativa aconseguida com a marc, en l'esdeveniment es van plantejar les línies d'actuació més destacades d'aquest programa.

Sobre el projecte “És de Futur”

“És de Futur” és un projecte del Consell Superior d'Esports, desenvolupat per la Fundació Deporte Jove, que té com a objectiu definir un “Programa de Futur” per a l'esport espanyol. El punt de partida és l'aposta del Govern per l'esport en l'anterior legislatura, que es va concretar en la major inversió de la història (1.100 milions d'euros en quatre anys; 300 d'ells, procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència) i en l'aprovació de la nova Llei de l'Esport, que va entrar en vigor el passat 1 de gener i va reformar el marc normatiu que estava vigent des de 1990.

“És de Futur” es desenvolupa entorn de/entorn de grups de treball liderats per experts del sector, que han plantejat propostes en les tres dimensions del projecte: “El nou marc normatiu de l'esport”, “Ciutadania activa i territori sostenible” i “L'esport com a fenomen econòmic”. El projecte es concreta en reunions de treball, esdeveniments i un debat digital que, en paral·lel, s'obri a la participació ciutadana.