Conferència Sectorial d'Esport

 

  • El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha concretat als consellers de les Comunitats Autònomes les línies d'inversió d'aquesta partida

  • En concret, es destinaran 49 milions durant l'últim trimestre d'aquest any, i 26 milions més al llarg de 2022, amb l'objectiu de renovar les instal·lacions dels Centres d'Alt Rendiment i Tecnificación Deportiva repartits per tota la geografia espanyola

  • Aquesta inversió s'emmarca dins de la línia de Transició Ecològica del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència impulsada pel Govern

 

Madrid, 08 de novembre de 2021.- El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, acompanyat del president del Consell Superior d'Esports (CSD), José Manuel Franco, ha presidit avui la reunió de la Conferència Sectorial d'Esport. L'objectiu ha estat l'aprovació de la distribució territorial i els criteris de repartiment d'una partida destinada a les comunitats i ciutats autònomes de Ceuta i Melilla para a engegada de reformes i inversions orientades a la dinamització, reestructuració i modernització del sector de l'esport per un import de 75 milions d'euros durant 2021 i 2022.

L'encontre, que ha tingut lloc a la seu del CSD, ha permès al ministre Iceta concretar als consellers autonòmics que aquesta partida serà destinada íntegrament a renovar les instal·lacions dels Centres d'Alt Rendiment i Tecnificación Deportiva repartits per tota la geografia espanyola. L'objectiu, ha afegit, és impulsar l'adaptació dels mateixos a la nova realitat socioeconòmica mitjançant els processos de transformació digital i de transició ecològica que siguin necessaris per a la seva modernització.

En concret, les accions que es duran a terme s'emmarquen dins del projecto “Modernització de Centres d'Alt Rendiment: Pla Energia Deporti 2.0”. En ell es contemplen diverses accions destinades a la substitució de les energies actuals que empren en el seu funcionament per altres amb menors emissions contaminants, així com la renovació d'equips per a l'obtenció del màxim rendiment energètic de cadascun dels sistemes dels quals disposen. Una sèrie d'actuacions establertes dins de la línia de Transició Ecològica del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència impulsat pel Govern.

75 milions entre 2021 i 2022

En total, durant els propers dos anys, es destinarà la quantitat de 75 milions d'euros a la modernització de les instal·lacions esportives espanyoles. En concret, al llarg de l'últim trimestre de 2021 la inversió serà de 49 milions d'euros, als quals cal afegir altres 26 previstos per a l'any que ve. D'aquesta manera, almenys 54 centres de tecnificació i/o instal·lacions esportives es renovaran, milloraran la seva eficiència energètica i actualitzaran les seves infraestructures.
Así, els recursos que gestionaran les comunitats i ciutats autònomes de Ceuta i Melilla durant els propers dos anys tindran la següent distribució per anualitats a partir de les dades obtingudes de la Xarxa de centres de Tecnificació:

Anualitat 2021-2022
 

Anualidad 2021-2022