El programa Erasmus + s'emmarca en l'Estratègia de la UE per a la Joventut del període 2019-2027 i en l'estratègia Rethinking Education, i engloba totes les iniciatives d'educació, formació, joventut i esport.
Erasmus + integra els programes existents al Programa d'Aprenentatge Permanent i també els programes d'educació superior internacional: Mundus, Tempus, ALFA, Edulink i programes bilaterals, a més del Programa Joventut en Acció.
PROGRAMES
Aquest programa, té una clara vocació d'internacionalització més enllà de les fronteres de la UE, obrint-se a tercers països amb l'objectiu de millorar les capacitats.
Se compon d'accions en àmbits:
- Mobilitat de les persones per motius d'aprenentatge;
- Cooperació per a la innovació i l'intercanvi de bones pràctiques;
- Apoyo a la reforma de les polítiques;
- Acciones Jean Monnet;
- Accions en Esport;
Las accions del programa Erasmus + es divideixen en accions descentralitzades i accions centralitzades. Les accions descentralitzades són gestionades a cada país per les agències nacionals que són designats per les seves autoritats d'aquest país. L'agència nacional a Espanya és el Servei Español per a la Internacionalització de l'Educació (SEPIE), dependent del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.
Les accions centralitzades es gestionen a nivell europeu per l'Agència Executiva d'Educació, Audiovisual, i Cultura (EACEA), dependent de la Comissió Europea i amb seu a Brussel·les. En les accions centralitzades EACEA està a càrrec de la gestió del cicle de vida complet dels projectes, des del disseny de les condicions i directrius de les línies de finançament, passant per la selecció i avaluació de projectes, contactes amb els beneficiaris, signatura d'acords per a la seva realització, gestió financera, supervisió, seguiment i disseminació dels resultats.
Les accions en esport d'Erasmus + són accions centralitzades, per això són gestionades totalment per EACEA.