El CSD aprueba ayudas por valor de 16 millones para la mejora de las instalaciones de la liga femenina de fútbol

Es convoquen les ajudes a clubs i Sociedades Anónimas Deportivas (SAD) participants en la màxima categoria femenina de futbol per valor de 16 milions d'euros
  • El BOE publica avui la resolució del CSD per la qual es convoquen les ajudes a clubs i SAD participants en la màxima categoria femenina de futbol per escometre les millores estructurals necessàries per a la competició, amb càrrec als fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

 

  • La inversión económica alcanza los 16 millones de euros y supone “un paso más en la dignificación del fútbol y el deporte femenino a través de la mejora de sus infraestructuras”, en palabras del presidente del CSD, José Manuel Franco

 

 

Madrid, 16 de febrero de 2022. El Boletín Oficial del Estado (BOE) ha publicado hoy el extracto de la Resolución de la Presidencia del Consejo Superior de Deportes, por la que se convocan las ayudas a clubes y Sociedades Anónimas Deportivas (SAD) participantes en la máxima categoría femenina de fútbol por valor de 16 millones de euros, para que puedan acometer las mejoras estructurales necesarias para la competición, a cargo a los fondos europeos del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia.

Se tracta d'una inversió emmarcada en el Pla Social del Sector Deporti, que anirà destinada a la construcció, adaptació i manteniment de les infraestructures necessàries per al desenvolupament de la competició de màxima categoria femenina de futbol. El termini de presentació de sol·licituds per a les entitats interessades és de trenta dies hàbils explicats a partir de la publicació d'avui a el BOE, i el termini d'execució abastarà de l'1 de febrer de 2020 al 31 de desembre de 2023.

Con aquesta inversió “estem davant una fita i un pas més en la dignificació del futbol i l'esport femení a través de la millora de les seves infraestructures”, apunta el president del CSD, José Manuel Franco. El secretari d'Estat per a l'Esport recorda, a més, que la xifra de 16 milions d'euros per a la millora d'instal·lacions forma part d'una partida de 32 milions per a la professionalització del futbol femení, una de les “grans metes del Consell en aquesta legislatura”, i que s'emmarca en el “compromís ferm i constant del Govern amb la igualtat en l'esport i, específicament, amb l'esport femení”.

 

Estàndards de qualitat, igualtat i sostenibilitat de la lliga femenina

La qualificació de lliga professional a la competició de màxima categoria femenina de futbol, atorgada el passat 15 de juny de 2021 per la Comissió Directiva del CSD -que permetrà la creació de la Lliga Nacional Femenina de Futbol Professional (LNFFP)-, exigeix l'engegada d'un conjunt de mesures que garanteixin uns estàndards de qualitat, igualtat i sostenibilitat de la competició. Entre aquestes mesures es troben les necessàries infraestructures i equipaments amb els quals han d'explicar les entitats que integren i competeixen en la LNFFP.

Como recull el BOE, els projectes subvencionables per aquesta ajuda inclouen despeses com la substitució d'herba artificial per herba natural i el seu manteniment, obres d'ampliació i millora de graderies, aparcaments i vestuaris, instal·lacions annexes d'entrenament i formació d'esportistes –com a gimnasos i infermeries-, àrees per a mitjans de comunicació i retransmissions televisives i millores en l'àmbit de l'eficiència energètica, entre uns altres.

Esta inversión económica llega después de la negociación con todos los clubes y sociedades anónimas deportivas participantes en la LNFFP para la aprobación de unos estatutos únicos que rijan la entidad encargada de dirigir la Liga femenina. Tras llegar a un acuerdo por unanimidad entre todas las entidades, solo queda establecer la fecha definitiva de la Comisión Directiva que los aprobará de forma definitiva.