El president del CSD, Víctor Francos, inaugura a València la Setmana Europea de l'Esport

Segons l'última edició de l'Eurobarómetro, quatre de cada deu europeus no practiquen mai esport

El acte a la capital valenciana suposa el tret de sortida per al programa d'activitats previstes en municipis de tota Espanya entre el 23 i el 30 de setembre

La Setmana Europea de l'Esport, que a Espanya coordina el Consell Superior d'Esports, se celebra simultàniament en més de 40 països, amb la finalitat de promoure una vida més activa i saludable

 

València, 23 de setembre. El president del Consell Superior d'Esports (CSD), Víctor Francos, ha inaugurat aquest dissabte a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València la Setmana Europa de l'Esport, que aquest any se celebra del 23 al 30 de setembre.

Se tracta d'una iniciativa de la Comissió Europea per combatre el sedentarisme i promoure l'activitat física entre la població, celebrada simultàniament en uns 40 països. “L'objectiu de la Setmana Europea de l'Esport és conscienciar sobre la necessitat d'incorporar a les nostres vides l'activitat física i sobre l'adquisició d'hàbits saludables pel que fa a l'alimentació”, ha exposat el president del CSD, Víctor Francos.

Según l'última edició de l'Eurobarómetro, quatre de cada deu europeus no practiquen mai esport. Aquestes dades subratllen la necessitat de promoure un estil de vida actiu i saludable entre la població europea.

“La activitat física és essencial per a un desenvolupament complet i per prevenir problemes de salut”, ha remarcat Víctor Francos.

La inauguració de la Setmana Europea de l'Esport de 2023 s'ha produït en el marc del programa d'activitats de la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea, que s'han celebrat des del dijous a València. Entre elles, la reunió dels directors generals d'Esports de la Unió Europea i la Conferència sobre Entorns Segurs/Segurs en l'Esport.

Actividades i exhibicions des de les 8 d'el matí

En la benvinguda institucional també han participat la regidora d'Esports de l'Ajuntament de València, Rocío Gil, i els socis de la de la Setmana Europea de l'Esport de 2023, Europe Active i Ploggin Tour.
La inauguració ha comptat amb activitats esportives durant tota el matí en el BeActive Village, en l'antiga llera del riu Turia.

La jornada ha arrencat a les 8:00 d'el matí amb la carrera Ploggin, que combina circuits esportius per a totes les edats amb la conservació del medi ambient, i ha continuat amb una exhibició de Fit Kid, un esport que combina la dansa amb exercicis gimnàstics i acrobàcies.

Varo Hernández, ambaixador de la iniciativa, també ha ofert als assistents una mostra de BMX flatland (acrobàcies sobre la bicicleta en una superfície plana).

 

Galeria de fotos