Franco: “Els fons europeus propiciaran una segona revolució en l'alt rendiment espanyol”

El president del CSD, José Manuel Franco, ha visitat avui el CAR de Serra Nevada, en el marc del trenta aniversari de la inauguració del centre
  • El president del CSD ha realitzat avui la seva primera visita a les instal·lacions del Centre d'Alt Rendiment de Serra Nevada, un centre de referència mundial que aquest mes celebra els seus trenta anys

 

  • Franco ha destacat l'impuls dels fons europeus en l'entrenament d'alt nivell, que suposaran una injecció de 7,5 milions d'euros al CAR granadí fins a 2025

 

Madrid, 21 de febrer de 2022. El president del Consell Superior d'Esports (CSD), José Manuel Franco, ha visitat avui el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Serra Nevada, en el marc del trenta aniversari de la inauguració del centre, el 29 de febrer de 1992.

En la seva primera visita al CAR granadí, Franco ha subratllat que es tracta de “un centre de referència no solament en España, sinó al món” que, “a més d'unes instal·lacions i equipaments del màxim nivell, compta amb una particularitat que li fa únic al nostre país: està a 2.320 metros d'altitud, la qual cosa permet maximitzar el rendiment dels esportistes en millorar el transport de l'oxigen”. Per aquestes raons, com ha assenyalat, “rep esportistes de primer nivell de tot el món”.

El secretari d'Estat per a l'Esport ha fet així mateix recalcament en l'impuls que rebrà el centre gràcies a la injecció econòmica amb càrrec al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i que propiciarà “una segona gran revolució en l'alt rendiment esportiu espanyol”.

En concret, es destinaran 7,5 milions d'euros fins a 2025 per modernitzar les instal·lacions, la mateixa quantitat que rebran la resta de CAR -León, Madrid i Sant Cugat. A això se sumen els 6,5 milions d'euros procedents dels fons de recuperació posats a la disposició de la Junta d'Andalusia per avançar en instal·lacions esportives sostenibles, així com la partida corresponent als pressupostos ordinaris.

Durante la seva visita, acompanyat pel director del CAR, Alfonso Sánchez Bernard, l'alcalde de Monachil, José Morales, i la subdelegada del Govern, Inmaculada López, Franco ha visitat instal·lacions esportives, serveis mèdics i espais auxiliars del centre, que en 2021 va rebre més de 26.000 pernoctación de concentracions esportives temporals.

También ha compartit esmorzar amb esportistes com María Pérez, campiona d'Europa de Marxa i quarta en els passats Jocs Olímpics; Mohamed Katir, membre de la Selecció espanyola d'atletisme i rècord d'Espanya d'1.500, 3.000 i 5.000 metros; i Jordi Ribera, actual seleccionador nacional d'Handbol.

El nivell d'excel·lència del CAR Sierra Nevada es veu plasmat en els èxits dels seus esportistes: per les seves instal·lacions han passat, per entrenar en altura, 34 medallistes olímpics i 31 paralímpics de Riu 2016, i 23 medallistes olímpics i 24 paralímpics del Tòquio 2020. Entre altres figures de l'esport que han entrenat en Serra Nevada, destaquen noms com Mireia Belmonte, la Selecció femenina de Waterpolo, Miguel Ángel López, Carolina Marín, Alejandro Valverde, Adel Mechaal, Teresa Perales, o Susana Rodríguez, entre molts uns altres. “Els espanyols poden estar molt orgullosos dels seus Centres d'Alt Rendiment”, ha recalcat José Manuel Franco.