Reunió de treball entre Rodríguez Uribes i el secretari d'Estat per a l'Esport de Portugal, Pedro Dias

El Mundial de futbol 2030 i l'Europeu d'handbol de 2028 han estat alguns dels temes tractats per tots dos dirigents

Madrid, 11 de juny de 2024.- El president del Consell Superior d'Esports (CSD), José Manuel Rodríguez Uribes, ha mantingut aquest dimarts a la seu de l'organisme una reunió de treball amb Pedro Dias, secretari d'Estat per a l'Esport del Govern de Portugal. Aquest encontre s'emmarca dins de l'estratègia de cooperació entre Espanya i Portugal en matèria esportiva i dona continuïtat a l'encontre de fa unes setmanes a Brussel·les, en el marc del Consell de Ministres d'Esports de la Unió Europea.

Entre els temes tractats destaca el disseny de la candidatura conjunta de Portugal, Espanya i Marroc per al Mundial de futbol de 2030. Ahir es va celebrar en Les Fregues una reunió entre la Comissió de Representació, Normalització i Supervisió, presidida per Vicente del Bosque; representants del CSD i del Comitè de la Candidatura per a la Copa Mundial de Futbol 2030, de la qual va ser informat el secretari d'Estat per a l'Esport portuguès. En aquesta fase decisiva per al disseny de la candidatura, se seguiran produint noves reunions.

Així mateix, Pedro Dias s'ha interessat pel futur Pla Estratègic 2024-2032 del CSD, les línies generals del qual ha esbossat José Manuel Rodríguez Uribes durant aquesta reunió de treball. El seu eix conceptual serà ‘Team España com a projecte de país’ i estarà basat en les diferents línies competencials del Govern d'Espanya i en la col·laboració amb les entitats públiques i privades del sector esportiu. Tots dos representants públics s'han emplaçat a continuar treballant en una línia de sinergies i col·laboració mútues.