Antiviolencia multa a un aficionat/aficionat amb dues propostes de sanció de 4.000 i 3.001 euros per realitzar gestos racistes contra un jugador del Real Madrid i llançar diverses ampolles d'aigua al terreny de joc en el partit RCD Mallorca-Real Madrid

16 d'abril de 2024.- La Comissió Permanent de la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport ha acordat proposar dues sancions, una de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos i una altra de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, en el partit RCD Mallorca – Real Madrid CF, va realitzar diversos gestos racistes contra el jugador del Real Madrid Aurélien Tchouaméni, i posteriorment va llançar dues ampolles d'aigua al terreny de joc que no van impactar en cap jugador però que va provocar que el partit fos detingut durant almenys un minut.

Així mateix, la Comissió Antiviolencia ha acordat aquestes altres propostes de sanció per als següents aficionats:

 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat que, durant el partit Rayo Vallecano – Real Madrid CF, va realitzar gestos racistes contra el jugador del Real Madrid Vinicius Jr. i va proferir greus insults contra ell cada vegada que s'aproximava a la banda d'aquesta graderia.
 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, durant el partit Rayo Vallecano – Cadis CF, va agredir violentament a un membre de l'equip de seguretat del club local.
 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, durant el partit Real Oviedo – Real Racing Club de Santander, va insultar i va agredir a una vigilant de seguretat a l'interior del recinte esportiu.
 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, durant el partit Getafe CF – Sevilla FC, va proferir insults racistes contra un jugador de l'equipo visitant el que va provocar que l'àrbitre detingués el partit durant més de dos minuts i que s'hagués d'activar el protocol antirracismo a través de la megafonia de l'estadi.
 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, durant el partit Valencia CF – Real Madrid CF, va proferir greus insults, crits i gestos racistes en reiterades ocasions contra el jugador del Real Madrid Vinicius Jr. 
 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, en finalitzar el partit Granada CF – Reial Societat de Futbol, va insultar greument i va escopir a un agent de la policia Nacional, incitant a més a la resta d'aficionats/aficionats que allí es trobaven perquè imitessin la seva conducta i impedissin la sortida dels jugadors.
 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, durant el partit SD Eibar – Burgos CF, va copejar violentament en la cara a un altre aficionat/aficionat a l'interior del recinte esportiu.
 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, en el control d'accés a l'estadi en el partit Reial Saragossa – SD Amorebieta, va protagonitzar una baralla amb els vigilants de seguretat, mantenint una actitud molt violenta a tot moment i copejant fins i tot en la cara a un vigilant de seguretat i en el cap a un membre de l'equip de Protecció Civil.
 • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos per a cadascun dels sis aficionats/aficionats identificats -membres d'un grup radical i violent de l'equipo visitant, i amb motiu del partit Reial Valladolid – Reial Saragossa, van iniciar en una reyerta de carrer amb un grup d'aficionats/aficionats locals en un local d'oci proper a l'estadi, en la qual es van llançar pedres i altres objectes contundents.
 • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos a un aficionat/aficionat identificat que, en finalitzar el partit Reial Betis – Athletic Club, va saltar de la graderia i va envair el terreny de joc quan encara els jugadors romanien en el terreny de joc.
 • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos per a cadascun dels tres aficionats/aficionats identificats de l'equip local que, en durant el partit Rayo Vallecano – Cadis CF, van provocar una baralla a l'interior de l'estadi.    
 • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos per a cadascun dels dos aficionats/aficionats identificats de l'equip local que, en el partit de Lliga de Campions Atlètic de Madrid – Inter de Milà, van envair el terreny de joc per celebrar amb els jugadors el gol marcat.
 • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, en els controls d'accés a l'estadi en el partit Valencia CF – Getafe CF, se li van confiscar dues bengales de fum que pretenia entrar al camp.
 • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equipo visitant que, durant el partit Cadis CF – Atlètic de Madrid, va llançar una ampolla d'aigua a la graderia inferior on es trobaven situats els aficionats/aficionats locals.
 • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, en el partit Reial Societat de Futbol – Vila-real CF, va insultar greument als agents policials, copejant fins i tot a un d'ells i mostrant una actitud violenta arribant a enfrontar-se cara a cara amb un d'ells.

Declaració d'alt risc:

 

Primera Divisió: Reial Betis Futbol – Sevilla FC - Domingo, 28 d'abril, a Sevilla