Antiviolencia proposa una sanció de 3.001 euros per a cadascun dels 86 aficionats/aficionats identificats membres de grups ultres del Betis i Osasuna que van participar en una brutal baralla pels carrers de Sevilla

  • Multado amb 10.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, en el partit Reial Societat de Futbol – RCD Mallorca, va activar un pot de fum en una de les graderies de l'estadi.
  • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos per a cadascun dels 14 aficionats/aficionats identificats -membres de grups radicals i violents seguidors de l'equip sevillà- per participar en una baralla multitudinària entre grups ultres rivals pels carrers de Pamplona amb motiu del partit Club Atlètic Osasuna – Sevilla FC.
  • La Comissió Antiviolencia vol felicitar la labor del vigilant de seguretat que, en el partit RCD Mallorca – Reial Societat de futbol, es va percatar de com un aficionat/aficionat de l'equip local escopia al trio arbitral quan es retiraven al túnel de vestuaris. El vigilant de seguretat va localitzar a l'aficionat/aficionat i ho va retenir fins que van arribar els agents de la Policia Nacional.

  2 d'abril de 2024.- La Comissió Permanent de la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport ha acordat proposar una sanció greu de 3.001 euros i la prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos a cadascun dels 86 aficionats/aficionats identificats -membres de grups radicals i violents seguidors del Reial Betis Futbol i del Club Atlètic Osasuna- per participar en una reyerta de carrer en la qual van provocar una brutal baralla pels carrers de Sevilla, amb motiu de l'encontre Reial Betis Futbol i Club Atlètic Osasuna. En aquesta renyina tumultuària, tots dos grups ultres van utilitzar pals de fusta, barres de metall, petards i coets, entre altres objectes contundents generant amb això una greu alteració de la seguretat ciutadana. A més, durant la intervenció policial, van ser detinguts 58 membres del grup ultra “Indar Gorri” als quals se'ls van imputar sengles delictes de desordres públics, renyina tumultuària, pertinença a grup criminal i lesions.

  Propostes de sanció a clubs de futbol.

  La Comissió Antiviolencia ha establert a més aquestes propostes de sanció per als següents clubs de futbol:

  • Proposta de sanció de 40.000 euros a l'Esportiu Alabès SAD per no haver retirat del recinte esportiu tots aquells esments que, en forma de murals, grafitis i adhesius donen promoció al grup IRAULTZA 1921, els membres del qual han estat objecte de conductes violentes definides en la Llei 19/2007 d'11 de juliol, contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport. La Comissió recorda al club que ja ha estat advertit i proposat per a sanció en diverses ocasions anteriors per l'existència de la simbologia assenyalada, no havent realitzat cap modificació sobre este tema, tal com se li ha demanat en reiterades ocasions.
  • Proposta de sanció de 4.000 euros al Rayo Vallecano de Madrid SAD per no establir el suficient nombre de vigilants de seguretat durant la celebració del partit Rayo Vallecano – Real Madrid CF, la qual cosa va provocar l'ocupació de les vies d'evacuació del recinte esportiu per part de nombrosos aficionats/aficionats. Així mateix, es va detectar que s'havien introduït diverses llaunes de cervesa amb alcohol a l'interior del recinte esportiu durant la celebració d'aquest encontre.
  • Proposta de sanció greu de 3.001 euros al Rayo Vallecano de Madrid SAD per deficiències en les mesures de control d'accés i permanència d'espectadors en permetre que s'introduïssin i es despleguessin dues pancartes de grans dimensions en una de les graderies de l'estadi que no havia estat comunicat prèviament al coordinador de seguretat ni s'havia adjuntat certificat ignífug algun d'aquestes pancartes durant el partit Rayo Vallecano de Madrid - Cadis Cf.
  • Proposta de sanció greu de 3.001 euros al Cadis CF per deficiències en les mesures de control d'accés i permanència d'espectadors en permetre que s'introduïssin i es despleguessin quatre pancartes de grans dimensions en una de les graderies de l'estadi que no havia estat comunicat prèviament al coordinador de seguretat ni s'havia adjuntat certificat ignífug algun d'aquestes pancartes durant el partit Cadis CF – RC Cèltic de Vigo.    
  • Proposta de sanció greu de 3.001 euros a la Reial Societat de Futbol per deficiències en les mesures de control d'accés i permanència d'espectadors en permetre que fos introduït un pot de fum que posteriorment va ser activat en una de les graderies durant l'encontre Reial Societat – RCD Mallorca. A més, durant aquest encontre van ser ocupades les vies d'evacuació per nombrosos aficionats/aficionats sense el qual el Club posés les mesures oportunes per evitar aquest fet.

   Propostes de sanció a aficionats/aficionats

  Així mateix, la Comissió Antiviolencia ha acordat aquestes altres propostes de sanció per als següents aficionats:

  • Proposta de sanció de 10.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, durant el partit Reial Societat de Futbol – RCD Mallorca, va activar un pot de fum en una de les graderies de l'estadi amb el greu perill que això comporta. Aquest aficionat/aficionat ja havia proposat amb la mateixa sanció fa uns anys per fets similars.
  • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, en finalitzar el partit RCD Mallorca – Reial Societat de Futbol, va escopir als àrbitres que es retiraven al túnel de vestuaris impactant en un d'ells.
  • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equipo visitant que, durant el partit de Primera Federació Atlètic Sanluqueño CF – Màlaga CF, va proferir greus insults i crits homòfobs contra els agents de la Policia Nacional.
  • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equipo visitant que, durant el partit de Primera Federació Cultural i Esportiva Lleonesa – SD Ponferradina, va començar a insultar greument als espectadors rivals provocant amb la seva conducta una pertorbació de l'ordre públic a l'interior del recinte esportiu, mantenint a tot moment una actitud chulesca i desafiadora i fent cas omís a les indicacions dels agents de la Policia Nacional.
  • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a una aficionada identificada que, en el partit Real Madrid CF – Sevilla FC, va insultar greument i va agredir a una vigilant de seguretat a l'interior del recinte esportiu mantenint a tot moment una actitud agressiva, oposant gran resistència i proferint tot tipus de greus insults contra les forces de seguretat i el personal de seguretat privada.
  • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat que, durant el partit Real Madrid CF – Sevilla FC, va agredir violentament a un altre aficionat/aficionat de l'equip local provocant-li ferides en la cara que van precisar assistència sanitària a l'interior de l'estadi.
  • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos per a cadascun dels quatre aficionats/aficionats identificats -membres del grup radical i violent “Front Atlètic” que en finalitzar el partit Club Atlètic de Madrid – Reial Betis Futbol, van participar en una baralla en un bar pròxim a l'estadi on van agredir violentament a diversos aficionats/aficionats de l'equipo visitant. La ràpida actuació de la Policia Municipal de Madrid no va poder evitar, no obstant això, la baralla a l'interior del bar en la qual es van copejar i van llançar ampolles i diferent mobiliari del bar, posant en risc la seva integritat física, la de la resta de les persones allí presents i la dels propis agents.
  • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos a cadascun dels 14 aficionats/aficionats identificats -membres d'un grup radical i violent seguidors del Sevilla FC- per participar en una baralla multitudinària pels carrers de Pamplona amb motiu del partit Club Atlètic Osasuna – Sevilla FC. A més, durant la intervenció policial es van confiscar nombrosos pals de fusta, petards, bengales i artefactes explosius d'elaboració casolana, entre altres objectes contundents, que es van utilitzar durant aquesta reyerta de carrer entre grups ultres rivals de tots dos equips.
  • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equip local que, amb motiu del partit Reial Societat de Futbol – RCD Mallorca, se li va confiscar en els controls d'accés a l'estadi un pot de fum que pretenia entrar al recinte esportiu.
  • Proposta de sanció d'1.500 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de tres mesos a cadascun dels 36 aficionats/aficionats identificats seguidors del Màlaga CF per negar-se a ocupar els seients assignats i desobeir les indicacions dels vigilants de seguretat amb motiu del partit de Primera Federació Atlètic Sanluqueño CF - Màlaga Cf. Aquesta conducta va provocar una greu pertorbació de l'ordre públic a l'interior del recinte esportiu amb greus insults i agressions contra els agents de la Policia Nacional.
  • Proposta de sanció d'1.500 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de tres mesos a un aficionat/aficionat identificat de l'equipo visitant que, en el control d'accés a l'estadi amb motiu del partit de Primera Federació Atlètic Sanluqueño CF – Màlaga CF, se li va confiscar una bossa de plàstic amb diversos petards i pots de fum amb els quals intentava entrar al recinte esportiu.
  • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos per a cadascun dels quatre aficionats/aficionats de l'equip local que, durant el partit Rayo Vallecano de Madrid – Real Madrid CF, estaven consumint un pot de cervesa amb alcohol a l'interior del recinte esportiu.

   

  Declaració d'alt risc:

  Segona Divisió:  Burgos CF SAD – Real Racing Club de Santander SAD - Domingo, 14 d'abril, a Burgos