Iberoamèrica

  • Consell Iberoamericà de l'Esport

    El Consell Iberoamericà de l'Esport (CID) és una organització Internacional d'àmbit iberoamericà constituït entorn d'un Tractat Internacional del mateix nom. Est va ser aprovat en el Cim de Montevideo al novembre de 1994 i està constituït per organismes esportius governamentals de la comunitat iberoamericana

  • Congrés Iberoamericà d'Instal·lacions Esportives i Recreatives

    Amb el suport i la presència del Consell Superior d'Esports, s'ha celebrat el primer Congrés Iberoamericà d'Instal·lacions Esportives i Recreatives a Barcelona, des del 19 al 22 d'octubre de 2009

 

Seminari Iberoamericà sobre Infraestructures Esportives

Madrid/Saragossa, del 10 al 14 de març de 2008

El Consell Superior d'Esports organitza un Seminari sobre Infraestructures Esportives dirigit a representants de països iberoamericans, amb els objectius de:

  • Compartir capacitació, coneixement d'experiències i de casos concrets sobre la planificació i implantació d'Infraestructures Esportives a nivell nacional.
  • Conèixer el sector empresarial d'Instal·lacions Esportives existent a Espanya a través de la visita al Saló Internacional Tecnodeporte que se celebra a Saragossa. 
  • Establir una via de comunicació, de reflexió i posada en comú entorn de les Infraestructures Esportives, entre els responsables tècnics d'aquesta matèria dels països membres del CID.

Presentació

Les infraestructures esportives són un dels pilars de tot sistema esportiu.  La planificació de la seva construcció i implementació en l'àmbit dels nostres països és una de les tasques més importants, donada la sempre escassa disponibilitat de recursos i l'extensa demanda que es pretén atendre.

Tot tipus d'infraestructures esportives són importants per a un país: les que componen la xarxa bàsica de servei esportiu per a la població en general, les instal·lacions dedicades a la preparació dels esportistes d'alt rendiment, les grans infraestructures per als esdeveniments importants i multitudinaris, i també les del sector privat al mercat de serveis esportius, implicació que es fa necessària aconseguir.

En aquest Seminari sobre Infraestructures Esportives -que organitza el Consell Superior d'Esports d'Espanya- es proposa realitzar una aproximació a aquests temes. Per a això s'ha conformat un programa de sessions en les quals es combina l'exposició didàctica de com s'aborden tècnicament els projectes, amb l'experiència de visitar i conèixer casos concrets en funcionament, fomentant àmpliament la participació i posada en comú d'experiències entre tots els participants.

D'altra banda, la coincidència amb la celebració del Saló Tècnic Internacional d'Instal·lacions Esportives (SID Tecnodeporte ’08), la mostra més important de les celebrades a Espanya, a la ciutat de Saragossa, ofereix als responsables tècnics assistents poder veure una de les més importants fires internacionals que aglutina als principals representants dels fabricants de materials i elements per a la construcció d'instal·lacions esportives, així com distribuïdors d'equipament per a pavellons esportius, gimnasos, etc. Sens dubte una ocasió per veure les últimes tendències i solucions en l'àmbit de les Infraestructures Esportives.

Programa

Conclusions