Proa a París: presentació de l'equip nacional de vela en el CSD

Amb nou classes classificades, de deu possibles, la vela cercarà a Marsella mantenir-se al capdavant del medallero olímpic espanyol

Madrid, 30 d'abril de 2024.- La Real Federació Espanyola de Vela ha presentat aquest dimarts, a la seu del Consell Superior d'Esports, a l'equip preseleccionat per representar a Espanya en els Jocs de París 2024. Tretze atletes, set dones i sis homes, que cercaran mantenir la vela al capdavant del medallero olímpic espanyol, del que és líder amb un total de 21 medalles: 13 ors, 5 plates i 3 bronzes. 

Jordi Xammar i Nora Brugman en 470 Mixt, Diego Botí i Florian Trittel en 49er, Támara Echegoyen i Paula Barceló en 49er FX, Tara Pacheco i Andrés Barri en Nacra 17, Ana Montcada en ILCA 6, Joaquín Blanco en ILCA 7, Nacho Baltasar en iQFOiL Masculí, Pilar Lamadrid en iQFOiL Femení i Gisela Polit en Formula Kite Femení componen l'elenc d'esportistes preseleccionats per representar-nos en el camp de regates de Marsella, seu de la vela a París 2024. La ratificació de l'equip per part del Comitè Olímpic Español es farà pública aquest mes de maig. 

En la seva presentació oficial, l'equip va estar acompanyat per José Manuel Rodríguez Uribes, president del Consell Superior d'Esports, al costat de Javier Sanz i Chimo González Devesa, president i vice-president de la RFEV, respectivament. També van assistir presidents de diverses federacions territorials i representants de les signatures patrocinadores de l'equip nacional de vela. Tampoc va faltar una representació d'els qui els han precedit en la història de la vela olímpica espanyola, amb l'assistència de la bimedallista Theresa Zabell

Xisco Gil, director de Preparació Olímpica de la RFEV, va encapçalar la representació de l'equip pluridisciplinar que dona suport a l'equip espanyol de vela durant la seva campanya olímpica, un ampli equip tècnic, metge i logístic que vetlla diàriament perquè el rendiment dels nostres esportistes sigui màxim i arribin als Jocs amb totes les garanties d'èxit. Van assistir Marc Combalia, analista de dades; Riccardo Ravagnan, meteoròleg; Meritxell Bellatriu, psicòloga, i Claudia Juan i Lucía Ruíz-Cotorro, fisioterapeutes. 

José Manuel Rodríguez Uribes, president del Consell Superior d'Esports, va qualificar la vela com un valor segur/segur: “Ho diuen la història i les estadístiques: des de Mont-real’76, heu conquistat medalles en tots els Jocs (excepte Sídney i Riu). En total, 21: 13 d'or, 5 de plata i 3 de bronze”. 

El president de la Real Federació Espanyola de Vela,  Javier Sanz, va destacar el bon treball: “Hem tingut els mitjans humans i tècnics, i els hem sabut aprofitar. Estic satisfet del treball dut a terme, independentment dels resultats”.