Vicente del Bosque presidirà la Comissió de Supervisió, Normalització i Representació creada pel CSD

És l'organisme que tutelarà a la RFEF durant els propers mesos

Madrid, 30 d'abril de 2024.- Vicente del Bosque presidirà la Comissió de Supervisió, Normalització i Representació creada pel Consell Superior de Superior (CSD), organisme depenent del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports, per tutelar durant els propers mesos el funcionament de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

La ministra d'Educació, Formació Professional i Esports, Pilar Alegria, ha anunciat aquest dimarts en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que l'entrenador que va conduir a la selecció nacional a la conquesta del Campionat del Món en 2010 i l'Eurocopa en 2012 presidirà la Comissió de Supervisió, Normalització i Representació, creada pel CSD amb la finalitat de restituir en els propers mesos la reputació, el bon nom i la imatge del futbol espanyol.

“Vicente del Bosque representa el millor del futbol del nostre país, no només pels seus èxits esportius. És la representació més clara d'una persona de gran qualitat humana, exemple d'honradesa i respecte”, ha afirmat la ministra Pilar Alegria.

“Jo m'atreviria a dir que representa el millor del futbol del nostre país, no solament pels seus èxits esportius. És un home volgut i respectat per tot l'àmbit del futbol i per tota la ciutadania en general. És la representació més clara d'una bona persona, de gran qualitat humana i un exemple d'honradesa”, ha apuntat Pilar Alegria, qui així mateix ha agraït a Vicente del Bosque “el seu compromís amb l'esport i amb el seu país”.

La ministra Alegria ha comunicat que “el senyor Vicente del Bosque va a ser la cara i la representació del futbol espanyol” en la final de la Champions League femenina, que es disputarà el 25 de maig a Bilbao, així com en l'Eurocopa i els Jocs Olímpics d'aquest estiu.

En aquesta Comissió de Supervisió, Normalització i Representació acompanyaran a Vicente del Bosque persones independents de reconegut prestigi, al costat d'els qui el futbol espanyol afrontarà importantíssims desafiaments, entre els quals destaca el disseny de la candidatura del Mundial de 2030.

La creació d'aquesta Comissió de Supervisió, Normalització i Representació està fonamentada per la Llei de l'Esport, que en el seu articulat subratlla el paper de l'Administració General de l'Estat en la representació de l'esport espanyol i que, així mateix, contempla la supervisió pública en aquells aspectes que es consideren d'interès general per a l'Estat.

El Consell Superior d'Esports confia que tots els agents del futbol, entre els quals s'inclouen la pròpia RFEF, UEFA i FIFA, col·laboraran amb aquesta Comissió, amb la qual el Govern, en defensa de l'interès general d'Espanya, dona una resposta constructiva a la crisi reputacional que des de fa temps està vivint la Real Federació Espanyola de Futbol.