Propostes de sanció de la Comissió Permanent de la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport (09/05/2019)

Madrid, 9 de maig de 2019.- La Comissió Permanent de la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport ha acordat diverses propostes de sanció, entre les quals destaquen:

Tres propostes de sanció de 30.000 euros cadascuna per al Club Esportiu Alabès. Les dues primeres, per desobediència de les ordres o disposicions de les autoritats governatives sobre les condicions de la celebració d'espectacles esportius per permetre la introducció i el desplegament de la pancarta amb la llegenda “IRAULTZA 1921 FANATICS”, i per permetre el desplegament d'un tifo i dues pancartes en la Graderia d'Animació durant la trobada Alabesa-Atlètica de Madrid, jugat el 30 de març. I, la  tercera, per desobediència de les ordres o disposicions de les autoritats governatives sobre les condicions de la celebració d'espectacles esportius i permetre el desplegament de la pancarta amb la llegenda “IRAULTZA 1921 FANATICS”, en el partit Alabés Glorioses- Athletic de Bilbao B, jugat el 31 de març.

Dues propostes de sanció de 10.000 euros, i dos anys de prohibició d'accés als recintes esportius, per a dos individus que van participar, activament i amb extrema violència, en l'agressió a un afeccionat que es va produir en la graderia d'Animació en el partit Alabés-Atlètic de Madrid, jugat el 30 de març.      

Una proposta de sanció de 4.000 euros per al Coruxo FC per deficiències en les mesures de control i desallotjament d'espectadors, permetent un excés d'aforament i fent impossible la separació entre aficions en el partit Coruxo FC- Pontevedra CF, jugat el 14 d'abril. 

Sis propostes de sanció de 6.000 euros, i dos anys de prohibició d'accés als recintes esportius, per a sis individus que van participar activament en l'agressió a un afeccionat que va tenir lloc en la graderia d'Animació en el partit Alabés-Atlètic de Madrid, jugat el 30 de març.     

Una proposta de sanció de 6.000 euros, i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de dos anys, per a un individu que, una vegada acabat la trobada i en les rodalies de l'estadi, va ser identificat com a autor de l'agressió i sostració d'una bandera i una bufanda a un aficionat visitant en el partit  Burgos-CD Lleonesa, jugat el 14 d'abril.

Cinc propostes de sanció de 5.000 euros, i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de dos anys, per a cinc individus que van participar activament en l'agressió que va patir un grup d'aficionats visitants en la Plaça sant Martín en ocasió del partit CD Lleonesa-SD Ponferradina, jugat el 7 d'abril.        

Una proposta de sanció de 5.000 euros, i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de dos anys, per a un afeccionat que, després de llançar un objecte contundent contra dos aficionats visitants en els voltants de l'estadi i, en ser identificat, va espentar a un dels funcionaris i va tractar de fugir en dues ocasions en el partit Reial Madrid-Athletic, jugat el 21 d'abril.

Una proposta de sanció de 4.000 euros, i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de dos anys,  per a un individu que, abans de l'inici de la trobada i en els voltants de l'estadi, va ser identificat com a autor del llançament d'una llanda de cervesa contra un grup d'aficionats visitants que accedia a l'estadi en el partit  Getafe-Leganés, jugat el 30 de març.  

Dues propostes de sanció de 4.000 euros, i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de dos anys, per a dos individus que van participar en l'agressió que va patir un grup d'aficionats visitants en la Plaça sant Martín en ocasió del partit CD Lleonesa-SD Ponferradina, jugat el 7 d'abril.     

Proposta de sanció de 3.001 euros per al CD Castelló per deficiències en les mesures de control d'accés i permanència d'espectadors, al no impedir que s'introduïren 2 llandes de cervesa amb alcohol de 33 cl. de capacitat en el partit Castelló-Ejea, jugat  el 21 d'abril.    

Catorze propostes de sanció d'1.500 euros, i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de tres mesos, per a catorze individus que, en la porta 17 de l'estadi, van alterar l'ordre una vegada iniciat el partit Betis-Sevilla, jugat el 13 d'abril.  

Finalment, la Comissió ha declarat d'Alt Risc les trobades: Rayo Vallecano-Valladolid, corresponent a la 37ª jornada de Primera Divisió; Barcelona-València, corresponent a la final de la Copa del Rei; i el Liverpool-Tottenham, corresponent a la final de la Lliga de Campions.