Antiviolencia propone una sanción de 4.000 euros para cada uno de los 12 aficionados identificados miembros de un grupo ultra del Real Zaragoza por participar en una reyerta con motivo del partido CD Leganés-Real Zaragoza

27 de maig de 2024.- La Comissió Permanent de la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport ha acordat proposar una sanció greu de 4.000 euros i la prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos per a cadascun dels 12 aficionats/aficionats identificats -membres d'un grup radical i violent seguidors del Reial Saragossa- per participar abans del partit en una reyerta de carrer entre membres ultres del CD Leganés i del Reial Saragossa en la qual es van enfrontar violentament amb pals de fusta, barres de ferro i cadenes entre altres objectes contundents. A més, la Policia Nacional va confiscar en els maleters de tres vehicles divers material pirotècnic (bengales, petards i pots de fum), pals de fusta i barres de ferro, passamuntanyes, protectors de muñeca i de boca i banderes d'aquests grups ultres, entre altres objectes que anaven a ser utilitzats en aquesta reyerta en la localitat madrilenya de Leganés.

 Propostes de sanció a clubs de futbol

La Comissió Antiviolencia ha establert a més aquestes propostes de sanció per als següents clubs de futbol:

 • Proposta de sanció de 50.000 euros al Reial Betis Futbol SAD per promocionar i encoratjar a grups ultres que van acudir a les portes de l'estadi del Reial Betis durant un entrenament del club previ al partit de Primera Divisió Reial Betis-Sevilla FC -declarat d'alt risc per la Comissió Antiviolencia- on un nombrós grup de persones va realitzar càntics insultantes contra l'equip del Sevilla FC en una concentració en la qual a més i enfront de l'estadi es van activar diverses bengales i botis fum i es van exhibir pancartes del grup radical i violent del Reial Betis. Una concentració que a més els jugadors del Reial Betis van aplaudir sortint a una de les terrasses de l'estadi a saludar a aquests aficionats membres de grups ultres radicals i violents. Aquest tipus d'actes i de suport a grups ultres per part dels clubs de futbol contribueix a generar un clima de violència en les hores prèvies a un encontre de futbol i està sancionat en la Llei 19/2007, d'11 de Julio, contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport.
 • Proposta de sanció de 12.000 euros a l'Hèrcules d'Alacant CF per permetre una invasió multitudinària del camp al final del partit de Segona Federació Hèrcules d'Alacant CF – Club Lleida Esportiu per celebrar l'ascens de categoria de l'equip local quan els jugadors de tots dos equips encara romanien en el terreny de joc. A més, durant aquesta invasió massiva, diversos aficionats/aficionats van activar diverses bengales i pots de fum en el propi camp entre una gran multitud d'aficionats/aficionats i jugadors.
 • Proposta de sanció de 3.001 euros al Reial Betis Futbol SAD per deficiències en les mesures de control d'accés i permanència d'espectadors en permetre que s'introduïssin i es despleguessin dues pancartes de grans dimensions en una de les graderies de l'estadi que no havia estat comunicat prèviament al coordinador de seguretat ni s'havia adjuntat certificat ignífug algun d'aquestes pancartes durant el partit de Primera Divisió Reial Betis Futbol – Sevilla FC.

 Propostes de sanció a aficionats/aficionats

Així mateix, la Comissió Antiviolencia ha acordat aquestes altres propostes de sanció per als següents aficionats:

 • Proposta de sanció de 6.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 18 mesos a un aficionat/aficionat identificat -animador de l'equip local i membre d'un grup radical i violent de l'Atlètic de Madrid que, durant el partit de Primera Divisió Club Atlètic de Madrid – Athletic Club, va proferir amb un megàfon insults i crits racistes contra un jugador de l'equipo visitant cada vegada que aquest s'apropava a la banda. Aquests fets van provocar que l'àrbitre hagués de parar l'encontre i ordenar al club que s'activés immediatament el protocol antirracismo a través de la megafonia d'estadi. 
 • Proposta de sanció de 6.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 18 mesos a un aficionat/aficionat identificat -membre d'un grup radical i violent de l'equipo visitant que, durant el partit de Segona Divisió SD Huesca – Reial Saragossa, va increpar i va insultar greument als aficionats/aficionats locals desobeint en reiterades ocasions les indicacions policials i dels vigilants de seguretat. A més, va mostrar a tot moment una actitud desafiadora i violenta cap als agents policials als quals fins i tot va agredir amb puntades i cops.
 • Proposta de sanció de 6.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 18 mesos a un aficionat/aficionat identificat seguidor de l'equipo visitant que, durant el partit de Segona Federació Reial Societat de futbol “C” – Bilbao Athletic, va saltar al terreny de joc i va encendre una bengala mentre els jugadors estaven en el camp provocant amb això un greu risc per a la integritat física dels esportistes.
 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat seguidor de l'equipo visitant que, en el partit de Segona Divisió Elx CF – RCD Espanyol de Barcelona, va insultar greument als agents policials i va agredir a un d'ells a l'interior del recinte esportiu.
 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a cadascun dels dos aficionats/aficionats identificats seguidors de l'equip local que, en les portes d'accés a l'estadi amb motiu del partit de Primera Federació UD Eivissa – Club Atlètic de Madrid “B”, per increpar, insultar i agredir a un vigilant de seguretat.
 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat seguidor de l'equip local que, en el partit de Primera Federació Còrdova CF – CD Alcoià, va agredir a un vigilant de seguretat de l'estadi.
 • Proposta de sanció de 4.000 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de 12 mesos a un aficionat/aficionat identificat seguidor de l'equip local que, en el partit de Segona Divisió SD Huesca – Reial Saragossa, volia accedir a l'estadi sense entrada i amb clars signes d'estar sota els efectes de l'alcohol. A més, es va enfrontar en diverses ocasions als vigilants de seguretat i als agents de la Policia Nacional als quals fins i tot va intentar copejar. Posteriorment, una vegada expulsat del recinte esportiu després d'intentar saltar-se els torns, els agents policials li van interceptar intentat accedir a l'estadi per una altra porta.
 • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos a una persona identificada -activista antitaurí- que, durant el partit de Segona Divisió RCD Espanyol de Barcelona – Club Atlètic de Madrid “B”, va envair el terreny de joc provocant que l'encontre hagués de detenir-se durant uns segons.
 • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos per a cadascun dels dos aficionats/aficionats identificats seguidors de l'equip local que, durant el partit de Primera Federació Màlaga CF – Real Múrcia, van llançar sengles ampolles d'aigua al terreny de joc.
 • Proposta de sanció de 3.001 euros i prohibició d'accés als recintes esportius per un període de sis mesos a un aficionat/aficionat identificat -membre d'un grup radical i violent del Sevilla FC que, durant el partit de Primera Divisió Sevilla FC – Cadis CF, va llançar una ampolla d'aigua contra els jugadors del Cadis Cf.

Declaració d'alt risc

Segona Divisió

CD Mirandés – SD Amorebieta

Domingo, 2 de juny, en Miranda d'Ebre (Burgos)