Les guanyadores del programa ‘Ambaixadora per un dia’ visiten el CSD/SD per a conèixer les polítiques públiques que afavoreixen el lideratge femení en l'esport

Les joves han recorregut el CAR de Madrid acompanyades per l'ambaixador britànic a Espanya, Alex Ellis

Madrid, 21 de febrer de 2025.- Les quinze joves entre 16 i 18 anys guanyadores del programa “Ambaixadora per un dia”, impulsat per l'Ambaixada Britànica, han visitat aquest divendres el Consell Superior d'Esports (CSD/SD) per a conèixer les polítiques públiques que estan afavorint el lideratge femení en l'esport.

La jornada s'ha iniciat amb un conversatorio sobre “Lideratge femení en l'esport” en el qual han participat la subdirectora adjunta d'Alta Competició del CSD/SD, Lola Boyé, el subdirector general de Ciències de l'Esport, Iñaki Melendro, i la psicòloga del programa d'atenció a l'esportista d'alt nivell (PROAD), Sandra Tabasco,  així com la seleccionadora de ciclisme paralímpic de la Real Federació Espanyola de Ciclisme, Begoña Luis; l'exdeportista Sonia Lafuente, adjunta a la direcció tècnica de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme; Nicolás Battaglia en representació d'ADESP; i la directora del seminari permanent de Dona i Esport, Elideixi Alfaro.

Després de la taula rodona, les joves han visitat les instal·lacions del Centre d'Alt Rendiment de Madrid, on han pogut presenciar alguns entrenaments i tenir contacte directe amb algunes esportistes.

Durant la visita han estat acompanyades per l'ambaixador, Alex Ellis, qui ha destacat la importància d'iniciatives com aquesta, que “trenquen barreres, desafien estereotips i donen visibilitat a referents femenins, inspirant a les generacions més joves”.

L'esport ha estat l'eix central de la tercera edició de “Ambaixadora per un dia”, un projecte en el qual també han participat les ambaixades d'Alemanya, Austràlia, Bèlgica, el Canadà, Irlanda, el Japó, Mèxic, Nova Zelanda, Països Baixos, Suïssa i Ucraïna i que brinda a les adolescents una plataforma per a explorar el seu potencial.

L'esport és un motor per a apoderar a les joves i, més enllà de la salut física, ofereix beneficis com una major autoestima i confiança. Però, segons la UNESCO, el 49% de les noies abandonen l'esport durant l'adolescència. Per això, és crucial garantir la igualtat d'oportunitats en l'esport a través de les polítiques públiques esportives, que a Espanya lidera i impulsa el Consell Superior d'Esports.

 

Imatges disponibles per a ús editorial en: https://flic.kr/s/ahbqjc3dae