El Consell de Ministres aprova la distribució de 35 milions entre les CC.AA. per a la modernització de les instal·lacions esportives i el foment de l'exercici físic

El Consell de Ministres ha aprovat la proposta de distribució territorial i els criteris de repartiment d'una nova partida de 35 milions d'euros
  • L'Executiu ratifica la proposta de distribució territorial i els criteris de repartiment de 26 milions d'euros dirigits a la transició ecològica de les infraestructures esportives i 9 milions per a pla de promoció de l'activitat física i l'esport per a la salut a través de ferramentes digitals
  • Con estas nuevas inversiones, se han territorializado ya 84 millones de euros entre las CC.AA. y las ciudades autónomas, casi un total del 30% de los fondos de recuperación destinados al deporte

 

Madrid, 3 de maig de 2022.- El Consell de Ministres, a petició del Ministeri de Cultura i Esport, ha aprovat en la seua reunió d'hui la proposta de distribució territorial i els criteris de repartiment entre les Comunitats Autònomes i les ciutats de Ceuta i Melilla d'una nova partida de 35 milions d'euros durant 2022, en el marc del Component 26 “Pla de Foment del Sector Deporte” del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.  

De esta quantitat, 26 milions d'euros aniran dirigits a la transició ecològica de les instal·lacions esportives, amb la finalitat de modernitzar les infraestructures dels Centres d'Alt Rendiment esportiu i la Xarxa de Centres existent en les CC.AA., adaptant-les a criteris de sostenibilitat i optimització energètica. Sumats als 49 milions d'euros ja distribuïts durant 2021 amb este mateix objectiu, s'aconseguixen els 75 milions d'euros d'inversió en dos anys, tal com es va aprovar en l'última Conferència Sectorial de l'Esport.

D'altra banda, els altres 9 milions d'euros de la partida aprovada pel Consell de Ministres aniran destinats a la implementació d'un Pla de Prescripció d'Activitat i Exercici Físic. L'objectiu d'esta inversió és que les CC.AA. desenvolupen i implementen un pla de promoció de l'activitat física i l'esport per a la salut (AFBS) a través de ferramentes digitals dirigides a millorar l'accessibilitat i eficàcia dels sistemes esportius i de salut, a més d'intensificar la formació dels professionals involucrats. Donada la seua vinculació entre esport, salut i tecnologia, esta inversió s'emmarca en l'eix de Digitalització del Component 26.

Una vez que el Consejo de Ministros ha aprobado el acuerdo por el que se autoriza la propuesta de distribución territorial y los criterios de reparto, el siguiente paso será su sometimiento a la próxima Conferencia Sectorial del Deporte.

 

Ya s'ha aprovat la distribució de 84 milions d'euros

 

Amb les noves inversions pertanyents a les partides de digitalització de l'esport i de modernització de les instal·lacions esportives, en el que portem de 2022 ja s'han territorialisat entre les Comunitats Autònomes i les ciutats de Ceuta i Melilla un total de 84 milions d'euros.

Una xifra que suposa quasi el 30% dels 300 milions dirigits al Pla de Foment del Sector Deporte, i que es distribuïx en tres grans eixos: el Pla de Digitalització (75 milions), el Pla de Transició Ecològica (146 milions) i el Pla Social de l'Esport (77 milions).