El Consell de Ministres aprova la distribució de 35 milions entre les CC.AA. per a la modernització de les instal·lacions esportives i el foment de l'exercici físic

El Consejo de Ministros ha aprobado la propuesta de distribución territorial y los criterios de reparto de una nueva partida de 35 millones de euros
  • L'Executiu ratifica la proposta de distribució territorial i els criteris de repartiment de 26 milions d'euros dirigits a la transició ecològica de les infraestructures esportives i 9 milions per a pla de promoció de l'activitat física i l'esport per a la salut a través d'eines digitals
  • Con aquestes noves inversions, s'han territorialitzat ja 84 milions d'euros entre les CC.AA. i les ciutats autònomes, gairebé un total del 30% dels fons de recuperació destinats a l'esport

 

Madrid, 3 de maig de 2022.- El Consell de Ministres, a petició del Ministeri de Cultura i Esport, ha aprovat en la seva reunió d'avui la proposta de distribució territorial i els criteris de repartiment entre les Comunitats Autònomes i les ciutats de Ceuta i Melilla d'una nova partida de 35 milions d'euros durant 2022, en el marc del Component 26 “Pla de Foment del Sector Deporti” del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.  

De esta cantidad, 26 millones de euros irán dirigidos a la transición ecológica de las instalaciones deportivas, con el fin de modernizar las infraestructuras de los Centros de Alto Rendimiento deportivo y la Red de Centros existente en las CC.AA., adaptándolas a criterios de sostenibilidad y optimización energética. Sumados a los 49 millones de euros ya distribuidos durante 2021 con este mismo objetivo, se alcanzan los 75 millones de euros de inversión en dos años, tal como se aprobó en la última Conferencia Sectorial del Deporte.

D'altra banda, els altres 9 milions d'euros de la partida aprovada pel Consell de Ministres aniran destinats a la implementació d'un Pla de Prescripció d'Activitat i Exercici Físic. L'objectiu d'aquesta inversió és que les CC.AA. desenvolupin i implementin un pla de promoció de l'activitat física i l'esport per a la salut (AFBS) a través d'eines digitals dirigides a millorar l'accessibilitat i eficàcia dels sistemes esportius i de salut, a més d'intensificar la formació dels professionals involucrats. Donada la seva vinculació entre esport, salut i tecnologia, aquesta inversió s'emmarca en l'eix de Digitalització del Component 26.

Una vez que el Consejo de Ministros ha aprobado el acuerdo por el que se autoriza la propuesta de distribución territorial y los criterios de reparto, el siguiente paso será su sometimiento a la próxima Conferencia Sectorial del Deporte.

 

Ya s'ha aprovat la distribució de 84 milions d'euros

 

Con las nuevas inversiones pertenecientes a las partidas de digitalización del deporte y de modernización de las instalaciones deportivas, en lo que llevamos de 2022 ya se han territorializado entre las Comunidades Autónomas y las ciudades de Ceuta y Melilla un total de 84 millones de euros.

Una xifra que suposa gairebé el 30% dels 300 milions dirigits al Pla de Foment del Sector Deporti, i que es distribueix en tres grans eixos: el Pla de Digitalització (75 milions), el Pla de Transició Ecològica (146 milions) i el Pla Social de l'Esport (77 milions).