La Setmana Europea de l'Esport 2021 pretén implicar a tots els estaments socials en el foment de l'activitat física

Iniciativa que promou l'activitat física per a combatre el sedentarisme a la qual un any més se suma el CSD en el seu compromís per una societat més sana

Iniciativa que promou l'activitat física per a combatre el sedentarisme a la qual un any més se suma el CSD en el seu compromís per una societat més sana

Madrid, 22 de juny de 2021.- El Consell Superior d'Esports (CSD) ha acollit hui la presentació d'una nova edició de la Setmana Europea de l'Esport, una iniciativa de la Comissió Europea per a promocionar l'esport i combatre el sedentarisme que se celebrarà entre el 23 i el 30 de setembre de forma simultània en tots els països membres de la UE.

L'acte ha explicat la presència del president del CSD, José Manuel Franco, i amb la participació dels esportistes ambaixadors d'edició d'enguany: Roxana Popa i Paco Cubelos, que ha intervenut de forma telemàtica. Per primera vegada, la Setmana Europea de l'Esport comptarà amb un influencer com a ambaixador, Rubén García.

Bajo el lema #BeActive, la Setmana Europea de l'Esport de 2021 té l'objectiu d'implicar a tots els estaments socials perquè realitzen una o diverses accions que fomenten l'activitat física i bons hàbits alimentaris entre la població. Es pretén que España torne a batre els registres de participació en les activitats promogudes per les entitats relacionades amb l'esport en la lluita contra l'alifac de l'obesitat i el sedentarisme creixents, a favor d'una vida saludable basada en l'exercici físic i l'alimentació adequada.

Per a José Manuel Franco, este tipus d'iniciatives “confirmen el compromís del CSD per la promoció de l'activitat física” entre la població. “Una societat que aposta per l'esport és una societat més sana física i mentalment”, ha destacat.

En la seua intervenció, el secretari d'Estat per a l'Esport ha recordat que España és l'únic país de la Unió Europea que ha inclòs l'esport entre els sectors que rebran fons de recuperació després de la pandèmia de la Covid-19. “Volem incrementar la pràctica esportiva perquè creiem que l'esport és inversió. El camí ho tenim clar i ho hem de fer tots junts”, ha destacat.

Entre les actuacions previstes dins de la Setmana Europea de l'Esport 2021 destaca la celebració de l'esdeveniment esportiu BeActive Night en els Palmells de Gran Canària (25 de setembre), el desenvolupament del programa d'Actividad Física Empieza x tu, l'organització d'una activitat de Ploggin (26 de setembre) o la Gala d'entrega dels premis CSD-BeActive.

Todas les iniciatives pretenen cridar a l'acció i comptar amb la col·laboració de les Comunitats Autònomes, Municipis, Centros Educativos i Esportius, Universitats, Federaciones Deportivas i centres de treball.

Toda la informació de la Setmana Europea de l'Esport 2021 està disponible en https://www.csd.gob.es/es/promocion-del-deporte/semana-europea-del-deporte