Melilla, protagonista de la Setmana Europea de l'Esport a Espanya

Melilla será este año el escenario principal de la Semana Europea del Deporte (SED), iniciativa de la Comisión Europea para combatir el sedentarismo

 

  • La Ciutat Autònoma acollirà el pròxim 24 de setembre la #BeActive Night, un esdeveniment amb classes magistrals, exhibicions esportives i altres activitats per a promoure l'activitat física

 

  • La celebració a Melilla comptarà amb la presència del president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Franco, qui subratlla que es tracta d'una ciutat “bolcada amb l'esport” i amb unes condicions “idònies per a la pràctica esportiva”

 

Madrid, 5 de mayo de 2022.- Melilla será este año el escenario principal de la Semana Europea del Deporte (SED), iniciativa de la Comisión Europea para combatir el sedentarismo y para fomentar la práctica de la actividad física y el deporte, cuya octava edición se celebra simultáneamente en todos los países de la Unión Europea del 23 al 30 de septiembre.

La Ciudad Autónoma albergará la #BeActive Night, un evento deportivo que tendrá lugar durante la tarde y noche del 24 de septiembre y que contará, por una parte, con un escenario donde se impartirán clases magistrales de distintas especialidades por parte de deportistas de alto nivel y exhibiciones deportivas, y, por otra, pequeñas instalaciones dedicadas a distintos deportes con el fin de acercarlos a los asistentes, mediante torneos, charlas, mesas redondas y otras acciones.

Si ben el Consell Superior d'Esports (CSD) -encarregat de coordinar la celebració de la Setmana Europea de l'Esport a Espanya- ha convidat a totes les Comunitats Autònomes a celebrar la #BeActive Night en almenys una ciutat del seu territori, en esta edició, per decisió del president del CSD, José Manuel Franco, s'ha posat el focus específicament a Melilla com a eix central de la iniciativa en el nostre país.

“Melilla és una ciutat bolcada amb l'esport”, assegura Franco, “i el Govern d'Espanya així ho reconeix amb esta designació”. El president del CSD destaca que la ciutat reunix les “condicions ideals per a la pràctica esportiva, tant pel que fa a instal·lacions i suport institucional a l'esport, com a unes condicions climatològiques i espais urbans que conviden a l'activitat física a l'aire lliure”. Així mateix, Franco es mostra confiat que “la ciutadania de Melilla s'involucrarà amb este projecte”.

La decisió de convertir a Melilla en protagonista de la SET ja s'ha comunicat al Govern de la Ciutat Autònoma i a la Delegació del Govern. Durant els pròxims mesos la totes les administracions treballaran conjuntament per a coordinar les activitats.

 

Andalusia, País Basc, Regió de Múrcia i Melilla, designades “Comunitats SIGUEU22”

Además del papel central de Melilla en la celebración de la #BeActive Night, el Consejo Superior de Deportes ha designado - se realiza de manera rotatoria desde 2019- a cuatro Comunidades Autónomas como “Comunidades SED22”, a las cuales se les pedirá una especial involucración en la difusión y la comunicación de la Semana Europea del Deporte para que instituciones, empresas, asociaciones, organismos y, sobre todo, la ciudadanía, se sumen a esta iniciativa.

Enguany les “Comunitats SIGUEU22” designades són Andalusia, País Basc, Regió de Múrcia i la pròpia Melilla. A estes CC.AA. el CSD els proporcionarà recursos humans i materials per a organitzar, almenys, una #BeActive Night en cada capital de província. Així mateix, a nivell nacional, es proposa a totes les Comunitats Autònomes involucrar en la Setmana Europea de l'Esport als centres educatius i Universitats, a empreses, mitjans de comunicació, federacions esportives -regionals i locals-, clubs, associacions, influencers i esportistes de la seua zona.