Melilla, protagonista de la Setmana Europea de l'Esport a Espanya

Melilla serà aquest any l'escenari principal de la Setmana Europea de l'Esport (SIGUEU), iniciativa de la Comissió Europea per combatre el sedentarisme

 

  • La Ciutat Autònoma acollirà el proper 24 de setembre la #BeActive Night, un esdeveniment amb classes magistrals, exhibicions esportives i altres activitats per promoure l'activitat física

 

  • La celebració a Melilla comptarà amb la presència del president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Franco, qui subratlla que es tracta d'una ciutat “bolcada amb l'esport” i amb unes condicions “idònies per a la pràctica esportiva”

 

Madrid, 5 de mayo de 2022.- Melilla será este año el escenario principal de la Semana Europea del Deporte (SED), iniciativa de la Comisión Europea para combatir el sedentarismo y para fomentar la práctica de la actividad física y el deporte, cuya octava edición se celebra simultáneamente en todos los países de la Unión Europea del 23 al 30 de septiembre.

La Ciutat Autònoma albergarà la #BeActive Night, un esdeveniment esportiu que tindrà lloc durant la tarda i nit del 24 de setembre i que explicarà, d'una banda, amb un escenari on s'impartiran classes magistrals de diferents especialitats per part d'esportistes d'alt nivell i exhibicions esportives, i, per una altra, petites instal·lacions dedicades a diferents esports amb la finalitat d'apropar-los als assistents, mitjançant tornejos, xerrades, taules rodones i altres accions.

Si ben el Consell Superior d'Esports (CSD) -encarregat de coordinar la celebració de la Setmana Europea de l'Esport a Espanya- ha convidat a totes les Comunitats Autònomes a celebrar la #BeActive Night en almenys una ciutat del seu territori, en aquesta edició, per decisió del president del CSD, José Manuel Franco, s'ha posat el focus específicament a Melilla com a eix central de la iniciativa al nostre país.

“Melilla és una ciutat bolcada amb l'esport”, assegura Franco, “i el Govern d'Espanya així ho reconeix amb aquesta designació”. El president del CSD destaca que la ciutat reuneix les “condicions ideals per a la pràctica esportiva, tant pel que fa a instal·lacions i suport institucional a l'esport, com a unes condicions climatològiques i espais urbans que conviden a l'activitat física a l'aire lliure”. Així mateix, Franco es mostra confiat que “la ciutadania de Melilla s'involucrarà amb aquest projecte”.

La decisió de convertir a Melilla en protagonista de la SET ja s'ha comunicat al Govern de la Ciutat Autònoma i a la Delegació del Govern. Durant els propers mesos la totes les administracions treballaran conjuntament per coordinar les activitats.

 

Andalusia, País Basc, Regió de Múrcia i Melilla, designades “Comunitats SIGUEU22”

A més del paper central de Melilla en la celebració de la #BeActive Night, el Consell Superior d'Esports ha designat - es realitza de manera rotatòria des de 2019- a quatre Comunitats Autònomes com a “Comunitats SIGUEU22”, a les quals se'ls demanarà una especial involucración en la difusió i la comunicació de la Setmana Europea de l'Esport perquè institucions, empreses, associacions, organismes i, sobretot, la ciutadania, se sumeixen a aquesta iniciativa.

Aquest any les “Comunitats SIGUEU22” designades són Andalusia, País Basc, Regió de Múrcia i la pròpia Melilla. A aquestes CC.AA. el CSD els proporcionarà recursos humans i materials per organitzar, almenys, una #BeActive Night a cada capital de província. Així mateix, a nivell nacional, es proposa a totes les Comunitats Autònomes involucrar en la Setmana Europea de l'Esport als centres educatius i Universitats, a empreses, mitjans de comunicació, federacions esportives -regionals i locals-, clubs, associacions, influencers i esportistes de la seva zona.