José Manuel Franco: “l'esport serà una eina decisiva i valuosa cap a un canvi del model econòmic i una societat del coneixement més cohesionada”

  • El nou president del CSD ha posat l'accent que per aconseguir-ho “l'únic mètode possible és el del diàleg, l'enteniment i la col·laboració entre tots els sectors”
  • Entre els objectius principals d'aquesta nova etapa, Franco ha assenyalat la digitalització, la transició ecològica, l'impuls a la internacionalització, la dinamització de l'esport femení, així com aconseguir la certitud jurídica amb una nova Llei de l'Esport i Antidopaje
  • El ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, ha agraït la labor realitzada durant aquest últim any per l'ex-secretària d'Estat per a l'Esport, Irene Lozano, al mateix temps que ha desitjat a Franco el millor davant “el gran nombre de projectes il·lusionants” que té per davant

Madrid, 31 de març de 2021. El nou secretari d'Estat per a l'Esport i president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Franco, ha pres avui possessió el seu càrrec al capdavant d'aquest organisme en un acte que ha tingut lloc en les instal·lacions del CSD i en el qual han estat presents, entre uns altres, el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Uribes, i la seva predecessora, Irene Lozano.

Durante la seva intervenció, Franco ha posat l'accent en les “tasques” i “reptes” que té l'esport per davant, així com en la “transcendència” que té per a la societat. En aquest sentit, ha posat en valor la importància de l'activitat esportiva com “una eina decisiva i valuosa cap a un canvi del model econòmic i una societat del coneixement més cohesionada”. “El esport és eix estratègic per España, eina essencial per a l'impuls de la marca país. A més, és imprescindible per a la vida de molts ciutadans. Per això/Per això, hem de ser capaços de gestionar amb rigor, celeritat i eficàcia els fons europeus per reactivar l'activitat de l'esport sobre la base de nous criteris innovadors i sostenibles”, ha afegit.

El president del Consell també ha assenyalat els objectius principals que va afrontar durant els propers mesos. La digitalització, la transició ecològica, l'impuls a la internacionalització, la dinamització de l'esport femení, així com aconseguir la certitud jurídica amb una nova Llei de l'Esport i Antidopaje, són alguns d'ells. “Per afrontar aquests reptes solament cap un mètode de treball: el diàleg, l'enteniment i la col·laboració amb tots els sectors. Tots som necessaris per afrontar el que tenim per davant”, ha sentenciat.

En l'acte també ha intervingut el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, que ha començat les seves paraules agraint a l'antecessora de Franco, Irene Lozano, la seva labor durant l'últim any “molt difícil” per tots i “en el qual el treball realitzat ha estat excel·lent”. Sobre la nova etapa que avui ha començat, Uribes ha destacat “el gran nombre de projectes il·lusionants” que hi ha per davant, pel que Franco "té una enorme experiència política i una magnífica experiència de gestió, alguna cosa fonamental per al diàleg i la negociació".

CV de José Manuel Franco

Nacido en A Pobra do Brollón el 8 de setembre de 1957. Casado. Una filla. Llicenciat en Dret i funcionari de carrera en el Ministeri de Defensa.
Está en possessió de la Creu de l'Ordre al Mèrit Militar, amb distintiu blanc de tercera classe des de l'any 1993.

En 1995 és triat diputat en l'Assemblea de Madrid, on va exercir la funció de Portavoz en la comissió d'Ocupació, Portavoz en la Comissió de Transports,

Presidente en la Comissió de Pressupostos, Secretario General, Portavoz, Portaveu Adjunt del Grup Parlamentari Socialista.

En 2017 és triat en primàries Secretari General del PSOE-M, càrrec que ocupa en l'actualitat.

En 2019 és triat diputat nacional per Madrid al Congrés dels Diputats i nomenat President de la Comissió d'Educació i Formació Professional, Vocal de la Diputació Permanent, Vocal en la Comissió de Defensa, Vocal en la Comissió d'Interior i membre suplent de la Delegació Espanyola en l'Assemblea de l'OTAN. En 2020 és nomenat Delegat de Govern en la Comunitat de Madrid, segons Real Decreto 329/202, publicat en el BOE el 12 de febrer de 2020.