La campanya #YoMeMuevoEnCasa del CSD i el Consell COLEF recorda la importància de mantenir un estil de vida actiu durant l'estat d'alarma

Difondrà missatges amb recomanacions per realitzar activitat física en la llar i reduir el sedentarisme

Madrid, 18 de març de 2020.- El Consell Superior d'Esports (CSD) i el Consell General de l'Educació Física i Esportiva (COLEF) han llançat la campanya en xarxes socials #YoMeMuevoEnCasa per promoure l'activitat i l'exercici físic en les llars durant els dies de l'estat d'alarma decretat després de l'extensió del COVID-19 al nostre país.

Gràcies a aquesta iniciativa es difondran una sèrie de recomanacions amb activitats senzilles i adequades per a diferents edats i condicions físiques. Els missatges convidaran a la realització d'exercicis amb elements que formen part de la nostra vida quotidiana i a la creació d'una rutina periòdica d'hàbits actius.

La campanya recorda que l'estada perllongada en la llar pot permetre la realització d'exercicis amb elements de la nostra vida quotidiana i amb el nostre propi pes per potenciar qualitats com la força o la coordinació i, a més, fer-ho en família.

Així mateix, és recomanable reduir el temps d'exposició a la pantalla en totes les edats mitjançant una rutina periòdica d'hàbits actius o amb alternatives com el ball o el joc en moviment amb reptes d'equilibri o destresa.

Amb aquesta campanya, el CSD i el Consell COLEF, òrgan que representa als Col·legis Oficials d'Educadors Físic Esportius a Espanya, se sumen a la iniciativa #YoMeQuedoEnCasa i destaquen la importància de mantenir-nos actius per evitar els efectes de la inactivitat física provocada per l'estat d'alarma sanitària.

El Consell Superior d'Esports recomana que, per mantenir la nostra activitat física habitual o descobrir els beneficis de l'exercici a les nostres cases, s'ha de seguir sempre les recomanacions de les autoritats sanitàries i, específicament, aquelles que ens ofereixen els professionals qualificats.